Museum informatie

Bevrijdingsmuseum Zeeland
Coudorp 41
4455AH
Nieuwdorp

0113-671475
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 13 jaar)€10
Zeelandpas€9
Student€9
CJP Kaart€9
Kinderen t/m 5 jaar Gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar€5
Veteranenpas€8.50
Groepen (minimaal 20 personen)€9
Groepen (vanaf 50 personen)€8
Museumkaart Gratis
Vrienden en donateurs Gratis
Feestdagen: Het museum is gesloten op christelijke feestdagen en op oud- en nieuwjaarsdag. Groepen: Groepen groter dan 20 personen kunnen het museum ook bezoeken buiten de reguliere openingstijden. Neem hiervoor contact op met het museum of neem een kijkje bij de groepsarrangementen.
starTe zien op MuseumTV

Bevrijdingsmuseum Zeeland


Bevrijdingsmuseum Zeeland laat de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog zien en focust zich daarin vooral op de ‘Slag om de Schelde’. De uitkomst van deze operatie was beslissend voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in West-Europa. De slag was daarnaast ook nog eens de langste en meest heftige veldslag in Nederland.

Ontstaan museum

Het museum is ontstaan door de particuliere collectie van Kees Traas. Het plaatsje Nieuwdorp, waar het museum gevestigd is, werd op 30 oktober 1944 bevrijd. Kees zijn vader – Lau Traas – was toen 18 jaar oud. Hij meldde zich aan bij het Canadese leger om ze bij de bevrijding van Nederland te helpen. Deze groep is later uitgezonden naar voormalig Nederlands-Indië en kwamen in 1948 terug. Kees Traas heeft zijn interesse voor de Tweede Wereldoorlog meegekregen door zijn vader. Hij heeft in drie decennia een ruime collectie van herinneringsvoorwerpen opgezet.

De Slag om de Schelde

Het museum heeft ook een ‘bevrijdingspark’. Hier kun je het terrein van de Slag om de Schelde levensecht meemaken, met water, strand, dijken, bunkers, versperringen en tanks. Nergens anders in Europa wordt er iets dergelijks op zo’n manier tentoongesteld. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland is daarmee uniek. Naast deze bijzondere ervaring hebben ze als pronkstuk van het park de noodkerk uit Ellewoutsdijk. Deze is gereconstrueerd en herbouwd.

Object van de maand

Elke maand staat er in het museum een specifiek object in de spotlights. Denk bijvoorbeeld aan een uniform van een soldaat, een bonnendoosje of een granaat.

Klik hier voor meer informatie over het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum