De collectie van het MusiomIn Musiom krijg je een mooi beeld van een specifieke generatie Nederlandse kunstenaars en de ontwikkeling die zij sinds eind jaren ’70 hebben doorgemaakt. De museumcollectie bevat een grote verscheidenheid aan hedendaagse kunst, zowel abstract als figuratief werk. Er is ruimtelijk werk in keramiek, metaal, steen en glas en schilderijen en grafiek in verschillende materialen, technieken en stijlen. Kunst die je zal doen verwonderen, ontroeren, prikkelen en inspireren.

De collectie is te bekijken op een groot interactief scherm in het museumcafé. Zo kun je ook werken zien die op dat moment niet tentoon worden gesteld.

De Gebouwen

De gebouwen waarin het Musiom is gevestigd zijn beiden beschermd stadsgezicht en maken onderdeel uit van de Amersfoortse historie. Voor een deel betreft het een van oorsprong doopsgezinde kerk uit 1913. Het andere deel is een karakteristiek en modernistisch verenigingsgebouw uit 1964. Beide gebouwen zijn met elkaar verbonden, waarbij de zeer verschillende karakteristieke kenmerken bewaard zijn gebleven.

Op de binnenplaats tussen de twee gebouwen is een beeldentuin ingericht, met een klein terras waar het bij mooi weer leuk is om te zijn.

Daarnaast kan het zo maar zijn dat je één of meer van de kunstenaars aantreft in het museum. Doorgaans is het ook mogelijk om – onder begeleiding – het atelier van kunstenaarsechtpaar Vanhorck en Anita Duijf te bezoeken. Als zij aanwezig zijn zullen zij je graag over hun werk vertellen, zonder hun geheimen prijs te geven. Zo krijg je een inkijkje in de wereld van deze generatie hardwerkende kunstenaars. Het zien van werk dat nog niet af is biedt een uniek inkijkje in het proces waarmee een werk tot stand komt. Daar komt meer bij kijken dan je denkt!

 

 

 

 

De collectie van het Musiom

In het kort | Peter van Oostzanen

Museum informatie

Musiom

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.00
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Studenten Gratis
Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum