Museum informatie

Musiom
Stadsring 137
3817 BA
Amersfoort

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Jongeren t/m 18 Gratis
Museumkaart Gratis
Volwassenen€8
starTe zien op MuseumTV

Musiom


Anders dan bij de meeste musea was er bij Musiom aanvankelijk  geen sprake van een museumcollectie. De huidige collectie is samengebracht door de deelnemende kunstenaars (of hun erfgenamen) en particuliere schenkingen. De getoonde kunst  bestaat uit schilderijen en beelden in uiteenlopende stijlen; zowel abstract als figuratief.
Er is altijd een ruime selectie uit de museumcollectie te zien. En ieder jaar worden er drie thema-exposities georganiseerd.

Er zijn ook kunstwerken te koop in de galerie. Zo kun je dus bijzondere kunst en een stukje Musiom in huis halen.

Start van Musiom

Het idee voor Musiom werd geboren in september 2017, toen kunstenaar Hans van Horck en ondernemer Herold Boertjens elkaar spraken op een terras in Amersfoort. Inmiddels is het een officieel geregistreerd particulier museum zonder winstoogmerk en zonder overheidssteun.

De naam Musiom

De negen muzen waren in de Griekse mythologie de godinnen van kunst en wetenschap en stelden de inspiratie voor. Het begrip muze, dat tegenwoordig voornamelijk wordt gebruikt in de betekenis van inspiratiebron, is hiervan afgeleid. Musiom is de Oud-Latijnse vertaling van Muzen. Vanwege deze betekenis is het Musiom vernoemd naar deze Griekse mythologie.

Musiom heeft in korte tijd veel naamsbekendheid verworven bij kunst en museum minnend Nederland. Bezoekers uit het hele land weten de weg inmiddels te vinden en veel bezoekers komen geregeld terug voor de wisselende exposities. Kortom, een heerlijke plek om inspiratie op te doen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.