Museum informatie

Musiom

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.00
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Studenten Gratis
Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Musiom


Musiom is een uniek museum in Amersfoort dat elke kunstliefhebber zou moeten bezoeken. Het museum is ontstaan uit een idee van kunstenaar Hans van Horck en ondernemer Herold Boertjens, die elkaar ontmoetten op een terras in Amersfoort in september 2017. Het is inmiddels uitgegroeid tot een officieel geregistreerd particulier museum zonder winstoogmerk en zonder overheidssteun.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Musiom

witregel

Een museum zonder collectie

Wat Musiom zo bijzonder maakt, is dat het anders is dan de meeste musea. Bij Musiom was er namelijk aanvankelijk geen sprake van een museumcollectie. De collectie van Musiom Amersfoort is samengebracht door de deelnemende kunstenaars en particuliere schenkingen. Het is een mix van schilderijen en beelden in uiteenlopende stijlen, zowel abstract als figuratief. Er is altijd een ruime selectie uit de museumcollectie te zien en ieder jaar worden er drie thema-exposities georganiseerd.

Musiom: van een beschermd stadsgezicht

Het museum is gevestigd in twee gebouwen, namelijk een doopsgezinde kerk uit 1913 aan de Frederik van Blankenheymstraat 38A en het bijbehorende verenigingsgebouw aan de Stadsring 137 uit 1964. Beide gebouwen maken deel uit van de Amersfoortse historie en zijn een beschermd stadsgezicht. Het doopbad uit de kerk wordt gebruikt om kunst te exposeren. In de periode van maart tot en met oktober wordt het binnenplein ingericht als terras met een beeldentuin.

Een ontmoetingsplek voor kunstenaars

Musiom heeft een collectie met kunstwerken van diverse kunstenaars zoals Ad Arma, Albert Niemeyer, Jan van Lokhorst, Joyce Bloem, Linda Verkaaik,  Peter van Oostzanen, Willem van Oijen (jr.), Gerard te Wierik, Margot Homan en Hans van Horck. De naam Musiom is een oud-Latijnse vertaling van het Griekse mythologische verschijnsel van de negen muzen. Het is een inspirerende plek waar kunst en cultuur samenkomen en waar de bezoeker wordt geïnspireerd en verrijkt. Het is niet alleen een museum, maar ook een plek waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Jouw bezoek aan Musiom

Wil je dit bijzondere museum zelf bekijken? Bereid je bezoek dan voor met behulp van de praktische informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum. Een voorproefje krijg je alvast door de korte documentaire te bekijken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum