Museum informatie

Musiom
Stadsring 137
3817 BA
Amersfoort

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Jongeren t/m 18 Gratis
Museumkaart Gratis
Volwassenen€8
starTe zien op MuseumTV

Musiom


Musiom is een bijzonder museum in Amersfoort. Het idee voor Musiom Amersfoort werd geboren in september 2017, toen kunstenaar Hans van Horck en ondernemer Herold Boertjens elkaar spraken op een terras in Amersfoort. Inmiddels is het een officieel geregistreerd particulier museum zonder winstoogmerk en zonder overheidssteun.

Musiom openingstijden, tickets en andere algemene informatie

Musiom Art is een wel heel bijzonder museum. Anders dan bij de meeste musea was er bij Musiom aanvankelijk geen sprake van een museumcollectie. De huidige collectie van Musiom Amersfoort is samengebracht door de deelnemende kunstenaars (of hun erfgenamen) en particuliere schenkingen. De getoonde kunst bestaat uit schilderijen en beelden in uiteenlopende stijlen; zowel abstract als figuratief. Er is altijd een ruime selectie uit de museumcollectie te zien. En ieder jaar worden er drie thema-exposities georganiseerd. Om je bezoek aan Musiom Art Amersfoort te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Musiom

Ben je al helemaal enthousiast geworden over dit Musiom Amersfoort? Bekijk dan snel de onderstaande video die we er maakten om een goede impressie te krijgen van het Musiom Museum. Kijk om je culturele dag in Amersfoort compleet te maken ook eens bij de andere musea die we er bezochten. Zo kun je kennismaken met de collecties van onder meer Museum Flehite of Kunsthal KAdE.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum