Museum informatie

Wereldmuseum
Willemskade 25
3016 DM
Rotterdam

010 2707172
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Jongeren (4 t/m 18 jaar)€6
Studenten€6
CJP€9
Rotterdampas Gratis
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Leden Vereniging Rembrandt Gratis
Jeugdvakantiepaspoort Gratis
Let op: het museum is tijdens schoolvakanties en op verschillende feestdagen ook op maandag geopend. Kijk voor actuele openingstijden op de site. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Wereldmuseum


Wereldmuseum

Het Wereldmuseum in Rotterdam wil mensen inspireren een open blik op de wereld te ontwikkelen. Op dit moment is het museum hard aan het verbouwen. In 2020 zal deze verbouwing afgerond zijn en kun je als bezoeker kennis maken met een indrukwekkende Rotterdamse collectie. Voor kinderen (en ouders) is er op dit moment al wel de ‘Superstraat’ te bezoeken.

De collectie bestaat uit een verzameling van ruim 83.000 objecten. Al deze objecten zijn vanaf de 19e eeuw door Rotterdammers verzameld. Rotterdam is een diverse stad en kan daarom een verbindende rol tussen mensen zijn.

Vaste tentoonstelling

Het Wereldmuseum toont het hele jaar door een vaste tentoonstelling genaamd ‘Superstraat’.

Een straat waar je zo in Rotterdam doorheen zou kunnen lopen is voor deze tentoonstelling nagemaakt. Loop door de straat heen en ga de huizen en winkels in. Maak kennis met gezinnen van diverse achtergronden en leer meer over hun cultuur. Snuffel rond in Aga’s winkel, experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en leer dansen bij Rodney voor het zomercarnaval. Kortom: ervaar als kind (tussen de 6 en 12 jaar) hoe buren met elkaar en de wereld verbonden zijn.

Deze tentoonstelling is tot en met 1 januari 2023 te bezoeken.

Wisseltentoonstellingen

Ook organiseert het museum diverse wisseltentoonstellingen. Een daarvan is ‘Dossier Indië’. In deze tentoonstelling wordt de geschiedenis van het gekoloniseerde Indonesië laten zien. Dit wordt onder andere door koloniale fotografie gedaan.

Thom Hoffman – acteur en fotograaf – heeft als gastconservator 300 foto’s uit verschillende beeldarchieven van erfgoedinstellingen en collecties uitgekozen. Aan deze foto’s zijn films en persoonlijke verhalen toegevoegd. Samen creëren ze een realistisch beeld van de koloniale periode tussen 1840 en 1949.

Het filmprogramma bij de tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met film- en muziektheater LantarenVenster.

Deze tentoonstelling is tot en met 14 mei 2020 te bezoeken.

Activiteiten

Als bezoeker kun je verschillende activiteiten van het museum bijwonen. Een van deze activiteiten is ‘Dossier Indië – Blinde vlekken #1’.

Het Wereldmuseum organiseerde op 8 december 2019 ‘Blinde vlekken’. Dit deden ze in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum. Er zullen nog twee andere programma’s volgen. Samen vormen de programma’s een activerende programmareeks over actuele betekenis en inclusieve representatie van het koloniale erfgoed. De tentoonstelling ‘Dossier Indië’ zal hierbij betrokken worden.

MuseumTV heeft een mini-docu gemaakt van de collectie van het museum. Bekijk de mini-docu hier.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum