Museum informatie

Volendams Museum
Zeestraat 41
1131 ZD
Volendam

0299 369 258
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene (18-65 jaar)€5.00
Senior (65+ jaar) / Student€4.00
Jeugd (13-17 jaar)€3.00
starTe zien op MuseumTV

Volendams Museum


Het Volendams Museum ligt in het dorp Volendam aan het Markermeer. Een dorp met een eigen accent, drugs, de Dijk, de Haven, toeristen, foute klederdracht foto’s, Nick, Simon, Jan, Kees, Anny, Monique en iets met drie J’s. Dit kan natuurlijk maar over één dorp gaan, Volendam. Een dorp in Noord-Holland met zo’n 22.000 inwoners, ten noorden van Amsterdam, naast Edam, naast Purmerend en aan de N244.

Geschiedenis van Volendam en het haring happen

In Volendam heb je het Volendams Museum, dit museum is een historisch museum dat gaat over het Volendam uit de tijd tussen 1850 en 1950. Het museum bestaat uit vier authentieke woonkamers en één winkel die allen een interieur uit die tijd bevatten. Volendam staat ook bekend om zijn visserij, dagelijks vertrekken er meerdere vissersboten het Markermeer op om vissen te vangen. De geschiedenis van de visserij van Volendam wordt tentoongesteld in het museum. Meerdere schaalmodellen, visserijkledij en andere voorwerpen die met de Volendamse visvangst te maken hebben kunt u bekijken in het museum.

Traditionele kledij

In het museum staan meerdere poppen die gekleed zijn in traditionele Volendamse klederdracht. Wil jij zo’n kekke foto in deze kledij? Bezoek dan Volendam, laat een foto maken, en hang deze foto ongesjaneerd in de woonkamer.

Scholen

Om leerlingen meer bij de cultuur en de geschiedenis van Volendam te betrekken bezit het Volendams Museum over een uitgebreid educatief activiteitenprogramma met meerdere onderdelen. Zo hebben ze onder andere een educatieve puzzeltocht, documentatiemappen over de visserij en de klederdracht van Volendam en organiseert het museum meerdere activiteiten voor leerlingen, zoals de jeugdweek in de herfstvakantie. In deze week kunnen leerlingen meerdere dingen beoefenen zoals handvaardigheden rond historisch thema’s uit Volendam,  handvaardigheden zoals dasjesvlechten en kleien.

Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum