Museum informatie

Visserijmuseum Woudrichem
Kerkstraat 41
4285 BA
Woudrichem

info@visserijmuseumwoudrichem.nl
0183-303336

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 10:30 16:30
Vrijdag 10:30 16:30
Zaterdag 13:30 16:30
Zondag 13:30 16:30

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €4.00
Groepen vanaf 10 personen p.p. €3.00
Kinderen €2.00
Het museum is geopend van 4 april tot en met eind oktober. Vanaf 20 april is het museum ook open op de woensdagen.

Visserijmuseum Woudrichem


Ontstaan van het museum

Gooi je hengel uit in Noord-Brabant waar het Visserijmuseum Woudrichem zich bevindt. Dit was één van de belangrijkste vissersplaatsjes van Nederland. Vooral op het gebied van zalmvisserij. Het museum is ontstaan vanuit de verzamelactiviteiten van een aantal particulieren die het materieel erfgoed van de riviervisserij hebben bijeengebracht. Door de watervervuiling kwam in 1950 een eind aan het beroep riviervisserij. De verzameling van het museum is daardoor van onschatbare waarde. In het museum kom je veel te weten over de riviervisserij en in het bijzonder de rol die de riviervisserij speelde in het stadje Woudrichem en de streek.

Het gebouw

Het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum is te vinden op de bovenste verdieping van het Arsenaal. Een ‘arsenaal’ is een gebouw waar vroeger wapens en munitie werd opgeslagen of geproduceerd, denk aan kanonnen. Als je het gebouw ziet, is duidelijk dat er zwaar materieel werd opgeslagen. Het grote kanon aan de voorkant van het gebouw biedt een goede sfeerimpressie uit de tijd dat het gebouw nog als Arsenaal diende.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less