Museum informatie

Streekmuseum Vredegoed Tienhoven

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Kinderen van 7 t/m 12 jaar€4.00
Kinderen t/m 6 jaar Gratis
Let op: Streekmuseum Vredegoed is geopend van eind maart tot eind oktober.
starTe zien op MuseumTV

Streekmuseum Vredegoed Tienhoven


De Stichting Streekmuseum Vredegoed is in 2009 opgericht en in 2010 begonnen als een klein museum met een permanente tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen vertellen met een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen verhalen uit het verleden van het bijzondere Veen- en Vechtgebied.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Streekmuseum Vredegoed Tienhoven

witregel

Collectie

De collectie van Streekmuseum Vredegoed Tienhoven bestaat uit voorwerpen van rond 1900 uit de twee dorpen Tienhoven en Oud- Maarsseveen en hun omgeving. De voorwerpen zijn allemaal gerelateerd aan traditioneel wonen, ambachtelijk werken op een boerenbedrijf en veenderij en de dorpssamenleving. De meeste rondleiders vertellen uit eigen ervaring de mooiste anekdotes.

Activiteiten

Tegenwoordig is het museum meer een bezoekers-/informatiecentrum met wisselexposities, lezingen en muziekoptredens. Ze hebben een centrale ruimte voor verschillende activiteiten en voor groepen en particulieren zijn er arrangementen te boeken. Al dan niet met koffie met gebak en een lunch, bij mooi weer op ons gezellige terras op het boerenerf.  Kortom: Vredegoed staat voor een cultuur-, natuur- en boerderijbeleving ineen.

Achter de boerderij Vredegoed is een ‘petgat’ waar elk jaar minimaal 400 kinderen uit groep 5 zelf turf kunnen steken als onderdeel van een scholenprogramma. Daarnaast gaan ze koffiemalen, ouderwets wassen en leren ze koper te poetsen.

De boerderij

Het museum is gevestigd in boerderij Vredegoed in Oud-Maarsseveen. Deze langhuisboerderij is gebouwd in 1906 en heeft elementen van Art Nouveau en Jugendstil. De boerderij ligt midden in de prachtige natuur, grenzend aan het Noorderpark en de Bethunepolder. Naast dat de boerderij als museum dient, is het ook nog actief als schapenhouderij en paardenpension.

Kijk voor meer informatie ook op de website. Bekijk hier een overzicht van de Nederlandse musea.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum