De collectie van Streekmuseum VredegoedDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Utrecht.

Boerderijmuseum Vredegoed

In het voorjaar van 2009 werd de Stichting Boerderijmuseum Vredegoed opgericht. Deze stichting bezit een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen. Het museum wil deze voorwerpen onderbrengen en tentoonstellen voor een zo groot mogelijk publiek. De collectie bestaat uit voorwerpen van rond 1900 uit twee dorpen Tienhoven en Oud Maarsseveen en hun omgeving. De voorwerpen zijn allemaal gerelateerd aan traditioneel wonen, ambachtelijk werken op een boerenbedrijf en veenderij en de dorpssamenleving.

Het museum heeft, naast de zalen met tentoonstellingen, ook een centrale ruimte voor verschillende activiteiten en arrangementen voor groepen en particulieren. Ook is er een interactief informatiecentrum en bibliotheek. Bovendien organiseert het museum natuurtochten onder leiding van museumbeheerder Bert van der Tol.

In het museum wordt de geschiedenis van Tienhoven en Oud-Maarsseveen verteld. Hoe de dorpen ontstaan zijn door, en leefden van, de veenwinning en het turfsteken. Dit onderwerp komt breed aan bod in het museum, waar een fraaie collectie veengereedschap te zien is. Achter de boerderij Vredegoed is een ‘petgat’ waar kinderen tijdens excursies zelf turf kunnen steken.

De locatie

Het museum is gevestigd in de boerderij Vredegoed in Oud-Maarsseveen. Deze langhuisboerderij is gebouwd in 1906 en heeft elementen van Art Nouveau en Jugendstil. De boerderij ligt midden in de prachtige natuur, grenzend aan het Noorderpark en de Bethunepolder. Naast dat de boerderij als museum dient, is het ook nog actief als schapenhouderij.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

 

logo provincie Utrecht, Utrecht, museum utrecht, MuseumTV

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Streekmuseum Vredegoed Tienhoven
Heuvellaan 7
3612 BA
Tienhoven

06-28352489
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4.00
Kinderen van 7 t/m 12 jaar€3.00
Kinderen t/m 6 jaar Gratis
Let op: Streekmuseum Vredegoed is geopend van eind maart tot eind oktober.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.