Museum informatie

Stedelijk Museum Amsterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€22.50
Studenten / CJP€10.00
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Stedelijk Museum Amsterdam


Het Stedelijk Museum is dé plek voor liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst en design in Amsterdam. Gelegen in het culturele hart van de stad, het Museumplein, heeft het museum een van de spraakmakendste kunstcollecties ter wereld.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Stedelijk Museum Amsterdam

witregel

De badkuip

Het monumentale gebouw uit 1895, ontworpen door architect Adriaan Willem Weissman, is in 2012 uitgebreid met een indrukwekkende nieuwe vleugel die Amsterdammers liefkozend de ‘badkuip’ noemen. Het is een spectaculaire blikvanger waar oude en moderne architectuur samensmelten tot een geheel. Architect Mels Crouwel gebruikte het wit van oud-directeur Willem Sandberg als uitgangspunt voor ‘de badkuip’.

Zwaartepunten in Stedelijk Museum Amsterdam

Het museum beheert bijna 103.000 objecten die vanaf 1874 zijn verzameld, waarmee vrijwel alle belangrijke stromingen van de twintigste en eenentwintigste eeuw vertegenwoordigd zijn. Vanaf 1909 betrof het verzamelgebied de moderne en hedendaagse kunst en later ook fotografie en design. Zwaartepunten vormen De Stijl, het Bauhaus, CoBrA, popart, maar ook het oudere neo-impressionisme. Het museum heeft een grote collectie tekeningen en schilderijen van Kazimir Malevitsj en werken van George Breitner, Édouard Manet, Cézanne en Vincent van Gogh.

Picasso, Van Gogh en Koons

Het Stedelijk is een must-see voor iedereen die Amsterdam bezoekt, of je nu nieuw bent in de kunst of een kenner. Je vindt er vernieuwende (inter)nationale kunstenaars als Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Henri Matisse, Karel Appel, Andy Warhol, Jeff Koons en Marlene Dumas. Het gebouw zelf is een van de spectaculairste kunstwerken van de stad. De hoofdingang ligt sinds de heropening in 2012 aan het Museumplein dankzij de nieuwe vleugel bedacht door architectenbureau Benthem Crouwel.

Jouw bezoek aan Stedelijk Museum Amsterdam

Wil je het museum zelf gaan bekijken? Bereid je bezoek dan voor met de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over de lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum