Museum informatie

Stadsmuseum Rhenen

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0016:00
Woensdag10:0016:00
Donderdag10:0016:00
Vrijdag10:0016:00
Zaterdag10:0016:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen tot 6 jaar Gratis
Kinderen 6 t/m 16€4
Volwassenen€6.5
De ingang ligt aan de Kerkstraat. Het museum is niet open op 31 december en 1 januari, en 1e en 2e Kerstdag.
starTe zien op MuseumTV

Stadsmuseum Rhenen


Neanderthalers. Frankische vorsten. De heilige Cunera. Soldaten – Spaanse, Franse, Engelse en Duitse. Maar ook een Winterkoning in ballingschap, veermannen en kunstenaars, zelfs Rembrandt. Ze zijn de hoofdrolspelers in de verhalen in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Verhalen over de geschiedenis van Rhenen, en de dorpen eromheen: Elst en Achterberg.

In het Oude Raadhuis – het mooiste monument van de stad – ontdek je Rhenen als stad van schatten, strijd en schoonheid. Een plaats die ook verbonden is met grote historische gebeurtenissen en (inter)nationale netwerken.

Op pad door het museum vind je archeologische topstukken, die de Rhenense bodem prijs gaf. Voorwerpen die de spotlichten zetten op de geschiedenis van de stad, en op Rhenen in woelige tijden. Verheug je ook op een mooie collectie schilderijen en prenten, die je de stad en omgeving van toen en nu laten zien. Filmpjes en foto’s, en een virtuele route door Rhenen maken de presentatie extra afwisselend.

Naast de vaste presentatie biedt het museum een programma van tentoonstellingen en activiteiten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum