Museum informatie

Olie- en Korenmolen Woldzigt
Hoofdstraat 58
9315 PC
Roderwolde


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag Gesloten
starTe zien op MuseumTV

Olie- en Korenmolen Woldzigt


Het bijzondere aan de Olie- en Korenmolen Woldzigt is dat er zowel olie in ‘geslagen’ wordt als meel in wordt gemalen. Daarbij was de molen aan het begin van 1900 één van de weinige molens die lijnkoeken produceerde. Deze lijnkoeken werden veel gebruikt voor zieke boerderijdieren. Rond 1900 was er veel vraag naar de lijnkoeken, maar weinig aanbod. Olie- en Korenmolen Woldzigt was één van de molens die deze wel kon leveren!

Graanmuseum

Op de zolder van de olie- en korenmolen is het Nederlands Graanmuseum te vinden. Op deze zolder werd vroeger graan gemaakt. Nu kom je er meer te weten over graan: van zaaien tot oogsten en aanbieden op de beurs tot de verwerking van het graan naar een ander product. Ook zijn allerlei graansoorten te bewonderen die nu niet of nauwelijks meer in Nederland te vinden zijn.

Activiteiten

Elke eerste zaterdag van de maand wordt er olie ‘geslagen’. Ervaar hier hoe de molen er in werking uitziet en zie en hoor meer over het slaan van olie. Het olieslaan gebeurt nog op dezelfde manier als vroeger!

Meer molens zien na het bezoeken van deze prachtige molen? Pak dan de fiets en volg de groene uitgezette route vol historie langs vijf andere molens in omgeving.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum