Museum informatie

nijntje museum
Oudegracht 167
3511 AL
Utrecht

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
0 t/m 1 jaar Gratis
2 t/m 6 jaar€10
7 t/m 17 jaar€6.50
Volwassenen€6.50
Museumjaarkaart Gratis
Gezinskaart (2 volwassenen en 2 kinderen)€25
Toegankelijkheid: Lift aanwezig, deels rolstoeltoegankelijk, mindervaliden toilet aanwezig
star_border Niet te zien op MuseumTV

nijntje museum


Nijntje gaat logeren, Nijntje in luilekkerland, Nijntje is stout, Een fluit voor nijntje, Kleine pluis en nijntje in de tent: dit zijn zes titels van de in totaal meer dan dertig boeken die over nijntje geschreven zijn door Dick Bruna. Wie kent nijntje nou niet? In Utrecht is er een museum gewijd aan dit wereldberoemde konijn. Het museum is vooral bedoeld voor peuters en kleuters, er zijn namelijk meerdere themaruimten in het museum die ingericht zijn om te spelen, te leren en om te knutselen. Dit om spelenderwijs de wereld in het klein te ontdekken. De boeken van nijntje zijn de inspiratiebron, zo is onder andere de dierentuin en het huis van nijntje nagebouwd. Kinderen leren dus de wereld kennen aan de hand van nijntje en al haar vrienden.

Workshops

Elke zaterdag en zondag kun je in het nijntje museum terecht voor creatieve workshops. Hierin kun je onder andere schilderen, kleuren, knippen en plakken. Reserveren hoeft niet en deelname is gratis. Bekijk voor meer informatie de workshoppagina van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.