Museum informatie

nijntje museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
0 tot 2 jaar Gratis
2 t/m 6 jaar€12.00
7 t/m 17 jaar€8.00
Volwassenen / CJP / Student€8.00
Museumjaarkaart / U-Pas Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

nijntje museum


Nijntje gaat logeren, Nijntje in luilekkerland, Nijntje is stout, Een fluit voor nijntje, Kleine pluis en nijntje in de tent: dit zijn zes titels van de in totaal meer dan dertig boeken die over nijntje geschreven zijn door Dick Bruna. Wie kent nijntje nou niet? In Utrecht is er een museum gewijd aan dit wereldberoemde konijn: het nijntje museum.
witregel

Drie dingen die je moet weten over nijntje museum

witregel

Dick Bruna: geestelijk vader van nijntje

Dick Bruna was een grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij zou uiteindelijk wereldwijde bekendheid verwerven met zijn bekendste personage nijntje. In 1955, twee jaar na het verschijnen van Bruna’s eerste kinderboek De Appel, ziet nijntje het levenslicht. De inspiratiebron voor het personage was een konijntje dat vaak op bezoek kwam bij een vakantiehuisje in Egmond aan Zee waar Bruna met zijn zoontje verbleef. Over nijntje zouden in totaal 32 boeken verschijnen die in meer dan vijftig talen vertaald zijn. In het Centraal Museum in Utrecht, niet ver van het nijntje museum, vind je een werkkamer van Dick Bruna. Hier leer je meer over de tekenaar en zie je enkele oorspronkelijke objecten uit zijn kantoor. Een tijdje terug nam MuseumTV er een kijkje. 

nijntje gaat verhuizen

Niet alleen nijntje maakt een boel avonturen mee, nijntje museum Utrecht is zelf net zo ondernemend. Dat blijkt wel uit het feit dat het museum een grote verbouwing onderging vanaf 2021 en het nijntje museum hierdoor tot 2023 een tijdelijk onderkoming moest zoeken. Reden voor de verbouwing was het feit dat het museum uit zijn jas dreigde te groeien. In het nieuwe nijntje museum Utrecht aan de Agnietenstraat is nu plek gemaakt voor meer themaruimtes. Bovendien vind je er na de verbouwing ook een café en een heuse theater experience. 

Jouw bezoek aan nijntje museum

Voor de meest actuele informatie over het nijntje museum bezoek je de website. Hier leer je onder andere meer over nijntje museum parkeren, de aanwezige voorzieningen en de makkelijkste manier om er te komen. In de column aan de linkerkant vind je ook praktische informatie, zoals nijntje museum openingstijden. Wil je de relatie met je (klein)kind, neefje of nichtje goed houden? Vergeet dan ook niet langs de nijntje winkel te gaan. Deze kun je ook bezoeken zonder museumticket.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum