De collectie van Centraal MuseumHet Centraal Museum Utrecht is een schatkamer met kunst, gelegen in het hart van Nederland. Het museum heeft de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld. Ook kun je er het originele Dick Bruna atelier bekijken en de Utrechtse Caravaggisten bewonderen. Deze Utrechtse pioniers in de schilderkunst vormden een bron van inspiratie voor kunstenaars als Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Johannes Vermeer.

Collectie

Het museum bestaat sinds 1938 en is daarmee het oudste stedelijk museum in Nederland. Met ruim 65.000 objecten op het gebied van mode, hedendaagse en moderne kunst, oude kunst, toegepaste kunst en stadsgeschiedenis is er altijd iets bijzonders te zien. Van het indrukwekkende Utrechtse schip tot een poppenhuis uit de zeventiende eeuw met circa zestienhonderd miniatuur-objecten en van Pyke Koch tot Viktor en Rolf: er valt voortdurend meer te ontdekken in de fraaie collectie. Ook is de collectie online te bekijken en dat kan via deze link.

Vroeg Droog (22 sep t/m 3 dec 2017)

In 2017, het 100-jarige jubilieum van De Stijl, presenteert het Centraal Museum tentoonstellingen die een losse of sterke connectie hebben met deze kunststroming. In de tentoonstelling Vroeg Droog duikt het museum in een van de grootste exponenten van Dutch Design: Droog. Dit collectief werd in 1993 opgericht en is internationaal beroemd. Het Centraal Museum heeft de grootste museale collectie van dit merk. De tentoonstelling Vroeg Droog duikt voornamelijk in de beginjaren van het museum.

Bye bye De Stijl (15 dec 2017 t/m 4 maart 2018)

2017 werd gekenmerkt door tentoonstellingen over De Stijl vanwege het 100-jarige bestaan van deze kunststroming. Het Centraal Museum presenteert de laatste tentoonstelling die hierover gaat. Geniet van hedendaagse kunstenaars zoals Collectief General Idea, Erik van Lieshout, Katja Mater, Mary Heilmann, Ding Yi, Barbara Visser, Marc Bijl. Allen laten zij zich inspireren of zetten tegen De Stijl.

De wereld van Pyke Koch (18 nov t/m 18 maart 2018)

Vanaf 18 november vertoont het museum de tentoonstelling over Pyke Koch (1901-1991). De Nederlander is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het neo- of magisch realisme. Ook zijn er kunstwerken van tijdgenoten die net als Koch tijdens het Interbellum actief waren. Zodoende krijgt de bezoeker door in welke context men de schilderijen van Koch moet plaatsen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

De collectie van Centraal Museum

In het kort | Centraal Museum

Museum informatie

Centraal Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.50
Kinderen (13 t/m 17 jaar)€8.00
Kinderen (t/m 12 jaar), Museumkaart, VriendenLoterij VIPkaart, Vriendenpas, CJP, studenten, U-pas, ICOM, Rembrandtkaart en Cultuurpas Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum