Museum informatie

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX
Amsterdam

020-531 32 33
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:30
Zondag10:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 4 jaar€17.5
CJP & collegekaart€8.75
T/m 3 jaar, Museumkaart, I Amsterdam City Card, BankGiro Loterij VIP-kaart, Stadspas Amsterdam & begeleiders mindervalide en autipas Gratis
Let op! In schoolvakanties en van april t/m augustus is NEMO ook op maandag open. Tickets
starTe zien op MuseumTV

NEMO Science Museum


NEMO bestaat uit vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. Bezoekers kunnen hier ontdekken hoe bijzonder alledaagse zaken zijn. Het motto van NEMO is Hands On! of Verboden af te blijven. Dit staat in contrast met het ‘niet aanraken’ wat traditionele musea vaak op borden hebben staan. Het NEMO Science Museum is dan ook geen traditioneel museum. Het heeft namelijk veel interessante en onderwijzende tentoonstellingen. De bekendste hiervan zijn: Fenomena, waarbij de bezoeker diverse natuurverschijnselen kan onderzoeken; Teenfacts wat gaat over jongeren en seksualiteit; Reis door de Geest wat gaat over de werking van onze hersenen en het Lab waar de bezoekers in een echt lab proefjes kunnen doen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het dak van NEMO, het hoogste stadsplein van Nederland.

NEMO vindt het interactieve en vernieuwende deel van het museum erg belangrijk. Daarom is er elke dag iets anders te doen! Bekijk hier welke activiteiten er elke dag te doen zijn.

Collectie

In de interactieve, informele leeromgeving waarin een breed publiek in aanraking komt met wetenschap, verwerkt NEMO zijn collectie. De 17.000 objecten vormen vier kerncollecties, namelijk: Verlichting, Installatietechniek, Energieopwekking en – opslag en Techniek in en rond het huis. De verzameling ‘Energetica’ is uniek in Nederland en bevat bijzonder zeldzame objecten die in buitenlandse technologiemusea vaak ontbreken. In 2008 heeft NEMO Science Museum een overgroot deel van de historische techniekcollectie verworven van het voormalige Amsterdamse Museum Energetica.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.