Museum informatie

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX
Amsterdam

020-531 32 33
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:30
Zondag10:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 4 jaar€17.50
CJP- of collegekaart€8.75
T/m 3 jaar, Museumkaart, I Amsterdam City Card, BankGiro Loterij VIP-kaart, Stadspas Amsterdam & begeleiders mindervalide en autipas Gratis
Let op! In schoolvakanties en van april t/m augustus is NEMO ook op maandag open. Tickets
starTe zien op MuseumTV

NEMO Science Museum


NEMO Science Museum Amsterdam daagt iedereen uit om te ontdekken hoe interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn. Dit geldt voor zowel vroeger als nu. Je ontdekt in NEMO op een toegankelijke manier de wetenschap en ervaart hoe wetenschap en technologie hele gewone dingen bijzonder maken!
witregel

Drie dingen die je moet weten over het NEMO Science Museum

witregel

Verboden af te blijven

NEMO Science Museum bestaat uit vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. Bezoekers kunnen hier ontdekken hoe bijzonder alledaagse zaken zijn. Het motto van NEMO Science Museum Amsterdam is Hands On! of Verboden af te blijven. Dit staat in contrast met het ‘niet aanraken’ wat traditionele musea vaak op borden hebben staan. Het NEMO Science Museum is dan ook geen traditioneel museum. Het heeft namelijk veel interessante en onderwijzende tentoonstellingen. NEMO vindt het interactieve en vernieuwende deel van het museum erg belangrijk. Daarom is er elke dag iets anders te doen! Bekijk hier welke activiteiten er elke dag te doen zijn.

De vier kerncollecties van NEMO Science Museum

In de interactieve, informele leeromgeving waarin een breed publiek in aanraking komt met wetenschap, verwerkt NEMO zijn collectie. De 17.000 objecten vormen vier kerncollecties, namelijk: Verlichting, Installatietechniek, Energieopwekking en – opslag en Techniek in en rond het huis. De verzameling ‘Energetica’ is uniek in Nederland en bevat bijzonder zeldzame objecten die in buitenlandse wetenschapsmusea vaak ontbreken. In 2008 heeft NEMO Science Museum een overgroot deel van de historische techniekcollectie verworven van het voormalige Amsterdamse Museum Energetica.

Jouw bezoek aan NEMO Amsterdam

Algemene informatie over NEMO Science Museum Amsterdam vind je in de witte balk op deze pagina. Zo vind je er de ticketprijs en kan je direct tickets boeken. Wil je alvast een kijkje nemen in het museum? Bekijk dan de korte documentaire die we er maakten. Informatie omtrent het parkeren bij het museum, of de studio, vind je op de website van het NEMO Science Museum. Het adres van het museum staat net als de ticketprijzen vermeld in de witte balk op deze pagina.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum