De collectie van het NEMO Science MuseumIn NEMO kan je zien hoe ons leven al eeuwenlang wordt beïnvloed door nieuwe uitvindingen en apparaten. Denk aan de komst van elektriciteit of telefonie. Ook het verhaal over technologie en wetenschap wordt sterker tegen de achtergrond van het verleden. Een tastbaar verleden in de vorm van een bijzondere collectie.

Laat NEMO je uitdagen tot ontdekken

NEMO daagt iedereen uit om te ontdekken hoe interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn. Dit geldt voor zowel vroeger als nu. Je ontdekt in het Science Museum op een toegankelijke manier de wetenschap. Je ervaart hoe wetenschap en technologie hele gewone dingen bijzonder maken.

In het museum leer je wetenschappelijke verschijnselen kennen en word je geprikkeld om deze niet zo maar aan te nemen. Maar verder te onderzoeken. In het Science Museum zijn vaste interactieve tentoonstellingen te aanschouwen. Daarnaast is op verschillende plekken in het museum technologisch erfgoed te zien. Zo ontdekken bezoekers de vernieuwingen van vroeger en de wetenschappelijke basis voor de uitvindingen van de toekomst.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Museum informatie

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX
Amsterdam

020-531 32 33
info@e-nemo.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 17:30
Zondag 10:00 17:30

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Vanaf 4 jaar €17.50
CJP & collegekaart €8.75
T/m 3 jaar, Museumkaart, I Amsterdam City Card, BankGiro Loterij VIP-kaart, Stadspas Amsterdam & begeleiders mindervalide en autipas Gratis
Let op! In schoolvakanties en van april t/m augustus is NEMO ook op maandag open. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less