Nederlands Vestingmuseum

Rembrandtkaart Gratis
Donateur Gratis
CJP kaarthouder€5.25
Gesloten op maandagen, 4 en 5 oktober, 25 en 26 december, 1 januari en Koningsdag. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Nederlands Vestingmuseum

Het Nederlands Vestingmuseum in Naarden is de best bewaarde vestingstad van Nederland. Met zijn stervorm en dubbele wanden en grachten is hij zelfs uniek in Europa. Als bezoeker kun je door de 17e eeuwse vesting wandelen en de historische collectie bewonderen. In de vier kazematten (kelders) leer je over het belang van vestingen voor Nederland.

Tentoonstellingen en het Nederlands Vestingmuseum Naarden

Het Nederlands Vestingmuseum in Naarden organiseert regelmatig tentoonstellingen. Bij deze tentoonstellingen wordt vaak de vestingbouw of de geschiedenis van Naarden belicht. Zo leer je de plaats van diverse kanten kennen in het Nederlands Vestingmuseum. Voor een actueel overzicht van de tentoonstellingen die momenteel te bezichtigen zijn in dit museum raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van het museum zelf.

Collectie

In het museum kun je als bezoeker de vesting boven én onder ontdekken. Er zijn vier kazematten waar je over de geschiedenis en het belang van vestingen leert. Buiten kun je door de prachtige vesting lopen en de bijzondere militaire objecten bewonderen. Het museum is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen heel leuk!

De vier kazematten belichten allen een ander onderwerp binnen het thema ‘vestingen’:

– Kazemat A – Vestingbouw
– Kazemat W – Waterlinie
– Kazemat Y – Garnizoensleven
– Kazemat Z – Geschiedenis Naarden

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert het Nederlands Vestingmuseum activiteiten. Zo is er elke derde zondag van de maand een ‘Schuttersdag’. Ook zijn er rondleidingen, rondvaarten en kun je het kanonschot zien afgaan. Verder kun je je kinderfeestje in het museum houden.