De collectie van het Nederlands VestingmuseumEr zijn tientallen vestingsteden in Nederland. Naarden is daar een van, met een bijzonder verhaal. In het Nederlands Vestingmuseum in Naarden leer je over de geschiedenis van deze middeleeuwse stad en kan je een kijkje nemen in de kazematten die rondom de stad liggen. Er is dus zowel binnen als buiten veel te zien.

Geschiedenis 

Naarden kent een lange geschiedenis. De stad lag eerst tegen de Zuiderzee aan en moest door het oprukkende water een paar kilometer verder opnieuw opgebouwd worden. De stad kreeg een belangrijke positie toen Amsterdam uitgroeide tot metropool. De komst van de 80-jarige oorlog heeft invloed gehad op Naarden. De stad is namelijk in handen geweest van de Spanjaarden. In het museum kom je meer te weten over welke verschrikkelijke dingen allemaal hebben plaatsgevonden na deze inname. Nadat de stad eenmaal in handen kwam van Willem van Oranje is de vesting gebouwd. Hoe dit proces in zijn werk ging, is ook te zien in het museum.

Waterlinie

De kazematten, ondergrondse ruimtes, dienen als expositieruimtes van het museum. Naarden is onderdeel van de Hollandse Waterlinie, een stelsel van forten, vestingen en sluizen dat van Naarden naar Gorinchem loopt. Hoe deze waterlinie werkte als verdediging, wordt getoond in het museum aan de hand van miniaturen en plaatjes. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je in het Nederlandse Vestingmuseum zelf door de vesting heen kan lopen. Tegenwoordig wordt de waterlinie niet meer gebruikt waarvoor het ooit aangelegd is, maar dat neemt niet weg dat het een prachtig stuk Nederlands erfgoed is.

Wil je meer zien van de collectie van het Nederlands Vestingmuseum breng dan een bezoek op de website. 

Promo | De collectie van het Nederlands Vestingmuseum

De collectie van het Nederlands Vestingmuseum

Museum informatie

Nederlands Vestingmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:3017:00
Woensdag10:3017:00
Donderdag10:3017:00
Vrijdag10:3017:00
Zaterdag10:3017:00
Zondag10:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€12.50
VriendenLoterij VIP-KAART€9.38
Kinderen (5 t/m 12 jaar)€6.00
CJP€6.00
Kinderen (t/m 4 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum