Museum informatie

Museumplein Grootegast
Legolaan 1C
9861 AT
Grootegast

0594-745605

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen t/m 2 jaar Gratis
Vanaf 3 jaar€8
Museumplein Grootegast is de overkoepelende stichting voor 3 verschillende musea die naast elkaar liggen. Kijk voor de actuele openingstijden op de site. Contactgegevens per museum: LEGiO Museum T: 0594-745605, [email protected]/ Victory Museum T: 06–51370717, [email protected]/ De Museumdrukkerij T: 0594-612200, [email protected]
starTe zien op MuseumTV

Museumplein Grootegast


Op dit moment zitten er in Grootegast meerdere musea onder één dak. Aan de Legolaan zijn het LEGiO-museum, het Victory Museum en de Museumdrukkerij gevestigd. Als overkoepeling is er voor gekozen de Stichting Museumplein Grootegast op te richten.

LEGiO-museum

Dit museum heeft alles wat te maken heeft met LEGO. Kom kijken of zelf bouwen. Van het oude houten Lego-speelgoed, tot de Lego-steentjes die iedereen kent. Alles wat met Lego te maken heeft is hier te vinden.

Victory Museum

Het Victory Museum beeldt door middel van een diorama’s verschillende facetten van de Tweede Wereldoorlog uit, waaronder:

  • De Bevrijding van Noord-Nederland door de Canadezen en Polen
  • Een vliegveld van de RAF (Royal Air Force)
  • Genisten van de TAF (Tactical Air Force), een ondersteunende tak voor operaties van de RAF
  • Duitse troepen in Nederland
  • Red Ball Express, de Geallieerde aanvoerroute tussen Normandië en het bewegende front
  • Logistieke ondersteuning door de US Navy
  • Canadese veldradio operaties
  • Afrika, het gevecht in de Sahara
  • En nog vele andere dioramas!

Naast diorama’s zijn vitrines ingericht met allerlei objecten uit de Oorlog, vanuit civiel en militair perspectief. Kom kijken en laat u meenemen naar de periode 1940-1945.

De Museumdrukkerij

In dit museum wordt je meegenomen terug in de tijd, voordat alles digitaal ging. Kom kijken bij oude drukkerijen en stempels, en leer hoe dingen vroeger gedrukt werden. Je kunt hier zelfs dingen laten bedrukken, hoe leuk is dat!

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.