Museum informatie

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL
Heilig Landstichting

024 382 3110
info@museumparkorientalis.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.5
Kinderen (4 t/m 15 jaar)€6.5
Kinderen (0 t/m 3 jaar)
Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen)€28.5
Rolstoelbegeleider Gratis
Vrienden van Museumpark Orientalis Gratis
Museumkaart Gratis
Parkeermunt€4
Reguliere seizoen Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur Gesloten op maandag (m.u.v. de feestdagen) Feest van Licht Alle dagen geopend van 11.00 – 18.00 uur Tickets
star_border Geen lid van MuseumTV

Museumpark Orientalis


Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting is een kleurrijke wereld waar je als bezoeker over het jodendom, het christendom en de islam leert. Dit 30 hectare groot rijksmonument is tevens het oudste openluchtmuseum van Nederland.

In de huidige multiculturele samenleving waarin we leven delen we meer met elkaar dan je in eerste instantie zou denken! In Museumpark Orientalis leer je op een leerzame en leuke manier culturen en religies ontdekken. Als bezoeker ontdek je drie themadorpen; het Arabische dorp, het Joodse dorp en de Romeinse straat.

Het museum organiseert naast wisselende tentoonstellingen rondom het Midden-Oosten, geloof en cultuur ook het hele jaar door diverse evenementen waarbij cultuur, ambachten en authentieke activiteiten langskomen.

De Rijksmonumenten

Museumpark Orientalis bestaat uit dertien bouwwerken. Allen staan ze sinds 2003 op de lijst van Rijksmonumenten. Zoveel Rijksmonumenten bij elkaar is in Nederland erg uniek!

Vooral de oudste bouwwerken van het museum worden als monumentaal gezien. Denk hierbij aan De Grot van Bethlehem, de Synagoge en de Oosterse herberg.

Rondleidingen

Er zijn speciale rondleidingen te volgen waarbij je samen met een gids de rijke geschiedenis van het Midden-Oosten ontdekt. Zo’n rondleiding is voor maximaal 25 personen en duurt gemiddeld twee uur lang. Exclusief entreeprijs bedragen de kosten €55 per persoon. Voor een reservering mail je naar reservering@museumparkorientalis.nl of bel je naar 024 382 3110. Gelieve een rondleiding minimaal 10 dagen van tevoren te reserveren.

Activiteiten

Het hele jaar door zijn verschillende activiteiten in het museum bij te wonen. Een hiervan is de Mozaïekworkshop. Ga samen met je vrienden, collega’s of familie in een prachtige parkomgeving lekker creatief aan de slag en maak een mooi mozaïek kunstwerk!

Er zijn verschillende soorten mozaïeken te maken, zoals een Romeins mozaïek. Deze is 10 bij 10 cm groot en wordt gemaakt met gekleurde steentjes van ongeveer 1 bij 1 cm. De steentjes worden op een marmeren ondergrond gelijmd. De workshop duurt zo’n anderhalf uur en de kosten bedragen exclusief entree €17,50 per persoon. Tijdens één workshop zijn minimaal 8 en maximaal 20 personen toegestaan. Reserveren kan via reservering@museumparkorientalis.nl.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.