Museum informatie

Museumboerderij de Karstenhoeve
Dokter Larijweg 21
7961 NL
Ruinerwold

0522 481 447

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0016:00
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag11:0016:00
Zaterdag11:0016:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Kinderen tot 12 jaar€1.5
Kinderen tot 6 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museumboerderij de Karstenhoeve


Vroeger waren de landerijen rondom het dorpje Ruinerwold in gebruik door boerenbedrijven. Aan het einde van de zeventiende eeuw leefde het vermogende boerengeslacht Karsten in de grote Saksische boerderij wat nu Museumboerderij de Karstenhoeve wordt genoemd. Tot 1841 hebben zij daar gewoond en gewerkt.

Wat is er te zien?

In Museumboerderij De Karstenhoeve stap je in het dagelijkse leven rondom 1900. Je vindt er een opkamer met statenbijbel, maar ook een kabinet in de pronkkamer met een grote collectie linnengoed. In het voorhuis bevindt zich een woonkeuken waarbij zelfs de kelder bewaard is gebleven. Een groot deel van dit rijksmonument verkeert nog in de originele staat. In de schuur zijn landbouwmachines en boerenwagens te bewonderen.

Op de zolder van de boerderij zijn wisselende tentoonstellingen te zien. In het museum vind je ook veel spreekwoorden en gezegden die tijdens een rondleiding door het museum door middel van voorwerpen en gebruiken duidelijk worden. De lange weg met bloesems naar het museum is ook zeker de moeite waard. Niet alleen zijn de bloesems prachtig om te zien, ze geven ook heerlijke stoofpeertjes!

Meer weten over het museum? Bekijk dan de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.