Museum informatie

Museum Vosbergen
Vosbergerlaan 35
9761 TJ
Eelde

050 308 12 91
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag10:3017:00
Zaterdag10:3017:00
Zondag10:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (incl. consumptie)€7.5
Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar€4
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Vosbergen


In Museum Vosbergen staan instrumenten uit alle windstreken tentoongesteld, die vanuit historisch perspectief worden belicht.  De circa 800 instrumenten zijn gedurende meer dan zestig jaar verzameld en gerestaureerd door Dick Verel, die samen met zijn echtgenote Rieteke het museum tot stand bracht.

Concerten

In het museum worden regelmatig concerten georganiseerd van meestal jonge muzikanten. Diverse genres komen aan bod, van klassiek tot volksmuziek. Ook worden er op verzoek workshops georganiseerd waarin kinderen van 6-12 jaar worden begeleid en geïnstrueerd bij het zelf maken van eenvoudige instrumenten, zoals schuif- of natuurtrompetten, trommeltjes of schalmeien.

De omgeving

Vosbergen maakt deel uit van de “landgoederengordel Eelde”, die samengesteld is uit de landgoederen De Braak, Vennebroek, Lemferdinge, De Duinen, Vosbergen en Oosterbroek. Samen met de aangrenzende polder Lappenvoort en het Friescheveen vormen de goederen een uitgelezen wandelgebied met een aantrekkelijke flora en fauna. Het hoofdzakelijk in de Engelse landschapsstijl aangelegde gebied biedt huisvesting aan stinsenflora, vogels zoals boomklevers, spechten, buizerds, ooievaar en weidevogels. Ook reeën en hazen komen er veel voor. Kortom, dit museum is niet enkel het bezoeken waard vanwege de collectie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum