Museum informatie

Museum No Hero
Hengelosestraat 2
7491 BR
Delden

+31(0)74 20 200 10
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Jeugd 13 t/m 18 jaar of CJP€6.50
Museum- of studentenkaart€5.00
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Amici (introducee) of member Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum No Hero


Museum No Hero in Delden nodigt bezoekers uit om zélf naar kunst te kijken. Hiermee wil het museum zijn publiek uitdagen om naast te kijken ook zelf te bepalen waar het kunstwerk over gaat en wat het voor hem of haar betekent. Dit doet Museum No Hero uit de overtuiging dat niet de verzamelaar of de kunstenaar, maar juist de kijker op de voorgrond dient te treden. Door zelf actief mee te doen, zo stelt het museum, worden uitwisseling en dialoog gestimuleerd.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum No Hero

witregel
Hedendaagse kunst in een historisch jasje

Het monumentale pand waarin Museum No Hero Delden zich bevindt is om en nabij driehonderd jaar oud en heeft – naast het zijn van een museum – veel functies gekend. Zo heeft het gebouw als woonhuis gediend, maar ook als hotel, gemeentehuis en zélfs als rechtbank. Het pand dateert uit 1726 en is sindsdien nog tweemaal verbouwd: in 1867 en in 2015. Deze laatste verbouwing had als doel het gebouw geschikt te maken om als nieuwe huisvesting voor Museum No Hero te functioneren. 

De collectie van een kleurrijke wereld

In het No Hero Museum maakt de bezoeker kennis met een rijke collectie van een kleurrijke wereld. Deze collectie bestaat uit vijf eeuwen kunst uit vijf werelddelen en is bijeengebracht door verzamelaar Geert Steinmeijer. Uit de wens om de collectie met het publiek te delen zette hij in 2007 de No Hero Foundation op. De doelstelling van deze foundation is om niet de verzamelaar of de kunstenaar centraal te stellen, maar het genieten van kunst in een internationale context. Museum No Hero Delden stelt deze collectie sinds 2018 tentoon aan zijn bezoekers. 

Museum No Hero toegangsprijzen en andere praktische informatie

Museum No Hero vind je in het stadje Delden in de provincie Overijssel. Het museum is van woensdag tot en met zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Ben je in het bezit van een museumjaarkaart? Dan kost toegang tot het museum slechts € 5,00. In het museum vind je ook een museumcafé, waar je na je bezoek even op adem kunt komen. 

Voor meer informatie over het museum bezoek je hun website. Ben je benieuwd welke musea je nog meer in (de omgeving van) Delden kunt vinden? Neem dan ook eens een kijkje bij het Zoutmuseum, waar we een korte documentaire maakten. 

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum