Museum informatie

Museum Nagele
Ring 23
8308 AL
Nagele

0527 65 30 77
info@museumnagele.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00
Zondag 13:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €5.00
Kinderen tot 13 jaar Gratis
starLid van MuseumTV

Museum Nagele


Het dorp Nagele in Flevoland werd in de jaren 50 van de 20ste eeuw gesticht in Flevoland. Het geldt als de bakermat van de architectonische collectieven De Acht en Opbouw. Architecten zoals Gerrit Rietveld, Cornelis van Eesteren, Aldo van Eyck en tuinarchitecte Mien Ruys konden destijds hun creativiteit de vrije loop laten. In vergelijking met de architectuur dat werkte volgens de Delftse School in de omringende dorpen werd Nagele gebouwd in een kenmerkende eigen stijl. Zo heeft het dorp bijvoorbeeld alleen maar platte daken. Ook Museum Nagele is ontworpen in de kenmerkende stijl. Het museum richt zich ook op architectuur en daardoor is het gebouw zelf een permanente expositie.

Museum Nagele

Het museum is gevestigd in de voormalige Rooms-Katholieke kerk van het dorp. Het gaat in op het verhaal achter de ontwerpers zoals Merkelbach, Rietveld en van Eyck. Er is veel documentatie te vinden over hoe Nagele tot stand kwam. Hiernaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen waarin architectuur een belangrijke rol speelt.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less