De collectie van Museum NageleDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Flevoland.

“Nieuwe Bouwen” in Nagele

Nergens in Nederland is een beter en mooier voorbeeld van de bouwstijl “Nieuwe Bouwen” te vinden dan in Nagele. Deze bouwstijl kenmerkt zich door zijn functionaliteit, transparantie, ruimte, licht en lucht en heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de architectuur. In de permanente expositie van dit museum is hiervan een schat aan informatie te vinden. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het NAI (het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam). Hierbij staan onder andere de verhalen van ontwerpers Rietveld, Merkelbach en Van Eyck in de hoofdrol. Door middel van een wandelroute komen de verhalen van deze grote namen pas echt tot leven.

Buitenexpositie

Nagele heeft een uitzonderlijke plek als het gaat om de geschiedenis van architectuur. Na de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942, werd het dorp opnieuw vormgegeven. Zodoende kregen architecten de kans hun vernieuwende ideeën uit te werken. Hiermee is het dorp heel anders van opzet dan de andere dorpen in de polder. Het dorp kreeg destijds al veel belangstelling door zijn ruime aanleg, veel groen en platte daken. De wandeling loopt langs verschillende hoogtepunten in Nagele. Naast het museum ligt bijvoorbeeld een basisschool, ontworpen door Aldo van Eyck. Ook de andere twee basisscholen van Nagele zijn ontworpen door van Eyck, en zijn rijksmonumenten. Naast deze rijksmonumenten liggen de huizen van bekende architecten Jan en Gerrit Rietveld, Mart Stam, Lotte Stam-Beese en Ernest Groosman ook in de buurt van het museum. Kortom, er is niet alleen veel te zien in Museum Nagele, maar ook zeker daarbuiten.

Tijdelijke expositie

Naast de permanente expositie en buitenexpositie, zijn er allerlei nieuwe exposities te zien in Museum Nagele. Elke drie maanden wordt er een nieuwe expositie ingericht. Deze exposities gaan over verschillende onderwerpen die in het teken staan van architectuur en (met name beeldende) kunst.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum Nagele

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Kinderen tot 13 jaar Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum