Museum informatie

Museum Jan Heestershuis
Pompstraat 17
5481 BL
Schijndel

073-5492276

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3.00
Kinderen en jongeren tot 18 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Jan Heestershuis


Ontdek het leven van Jan Heesters in Museum Jan Heestershuis. Herleef het leven van de kunstenaar en bewonder zijn mooie kunstwerken in zijn voormalige woonhuis en atelier in Schijndel. Naast zijn werken, kun je ook de werken van een andere Schijndelse kunstenaar bewonderen: Dorus van Oorschot. Ook zijn er verschillende wisseltentoonstellingen te zien. In het historische woonhuis staat antiek meubilair, waardoor je teruggaat naar de sfeer van de jaren 30 uit de vorige eeuw. Niet te missen is de beeldentuin achter het woonhuis. Deze wordt met uitzondering van de wintermaanden gebruikt voor exposities van hedendaagse kunstenaars. Dus dwaal door de tuin en geniet van het samenspel tussen kunst en natuur.

Kunstenaar Jan Heesters

In Museum Jan Heestershuis ga je terug de tijd in en beleef je het leven van Jan Heesters. Leer Jan Heesters kennen, wie is Jan Heesters eigenlijk? Kunstenaar Jan Heesters is geboren en getogen in Schijndel. Vanaf 1917 studeerde hij aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Daarnaast maakte hij verschillende studiereizen naar Parijs, Noord-Afrika en Italië. Heesters experimenteerde in die tijd met verschillende moderne stijlen. In zijn beginjaren liet hij zich onder andere inspireren door Vincent van Gogh. Anders dan andere moderne kunstenaars, heeft Heesters zich gedurende zijn hele carrière vastgehouden aan het herkenbare figuratieve beeld. Hierbij legde hij vooral het Meierijse landschap en de gebruiken van voor de Tweede Wereldoorlog vast.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum