Museum informatie

Museum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454 PB
De Meern (Utrecht)

030-2860084
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Alle bezoekers Gratis
Herkent het navigatiesysteem het adres niet, voer dan Groenedijk 1a De Meern in. Castellum Hoge Woerd is volledig toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig, en in het gebouw zijn er liften en invalidentoiletten aanwezig.
starTe zien op MuseumTV

Museum Hoge Woerd


Museum Hoge Woerd is een unieke beleving. Eigenlijk is het gehele Castellum Hoge Woerd, de eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat hier ooit stond, een museumstuk. Vlieg mee over het castellum en ontdek de verschillende onderdelen van het museum.

Hét archeologiemuseum van Utrecht

Het museum neemt je mee langs de geschiedenis en schatten van Castellum Hoge Woerd, een eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat enkele eeuwen geleden op deze exacte locatie heeft bestaan. Het kroonjuweel van het museum is het schip De Meern 1 met zijn unieke inventaris: het is de meest complete vondst van een Romeins binnenvaart­schip in Noordwest-Europa. Verder maak je in het museum een tijdreis langs 3000 jaar wonen en werken in het hart van ons land, waar je de mooiste archeologische vondsten en verhalen van 25 jaar opgravingen in Leidsche Rijn terugvindt.

Maar het meest spectaculaire museumstuk is misschien wel het Castellum zelf. Nergens in Nederland kun je lopen op de wallen van een Romeins fort. Ook krijg je op geen enkele andere plaats zo een compleet beeld van een garnizoens­stadje aan de Limes, de voormalige Romeinse grens. Het fort is gebouwd op een archeologisch monument van ca. 10 hectare groot en tot op de dag van vandaag bevindt zich hier nog een schat aan authentieke archeologische resten in de grond.

Interactieve tijdvensters en moderne visualisaties helpen jong en oud de havenwerken, het kampdorp, het badhuis en de grafvelden te ontdekken. Dit alles maakt Castellum Hoge Woerd tot een parel van de Limes, die onlangs bij UNESCO is voorgedragen als Werelderfgoed.

Dit alles maakt van Museum Hoge Woerd, gelegen in het hart van het land, hét archeologiemuseum van Utrecht.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum