Museum informatie

Museum Buurtspoorweg
Stationsstraat 3
7481 JA
Haaksbergen

053 572 15 16
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Treinticket vanaf 12 jaar€9.75
Treinticket 4-11€6.75
Perronticket€3.00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Buurtspoorweg


Het museum

In en rondom de twee museumlocaties is veel te zien over de geschiedenis van deze spoorweg. In Twente ten zuiden van de steden Enschede en Hengelo ligt de spoorlijn van de vroegere GOLS (Geldersch-Overijsselsche Lokaal-Spoorwegmaatschappij). In dit natuurrijke gebied vind je Museum Buurtspoorweg. Het museum laat een volledig functionerend lokaalspoorwegbedrijf van eind 19e en begin 20e eeuw zien.

De collectie

De collectie van het museum begon met een oude motorwagen, maar bestaat inmiddels uit een unieke collectie van tientallen historische treinen en wagons. Daarnaast kun je in het museum en bij de stations een grote hoeveelheid oude atributten terugvinden zoals, uniformen, lantaarns, seinpalen, steekwagens en oude koffers. Hiermee wordt niet alleen deze oude tijd getoond, maar ook beleefd. Zo komen in Museum Buurtspoorweg vroegere tijden tot leven met authentiek rijdend materieel.

Locatie Haaksbergen

Op de locatie Haaksbergen staat een stationsgebouw waar je je treinkaartje koopt en in de wachtkamer kennis maakt met de reizigers van vroeger. Rondom het stationsgebouw is de werkplaats en de goederenloods te bezichtigen.

Bij de spoorwegovergang in Boekelo staat een klein gebouwtje waar je je treinkaartje kan kopen bij de stationchef. Hier staat ook het museumdepot waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden.

Er is ook nog een halte Zoutindustrie met een dubbelspoor en een eilandperron die op de drukkere dagen gebruikt wordt om de treinen elkaar te laten passeren.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum