Pareltje: Museum BuurtspoorwegHet Museum Buurtspoorweg

Ten zuiden van de steden Enschede en Hengelo in Twente ligt de spoorlijn van de vroegere GOLS (Geldersch-Overijsselsche Lokaal-Spoorwegmaatschappij). Er rijdt daar nog altijd een trein vanuit Haaksbergen richting het dorp Boekelo. Niet langer om personen of goederen te vervoeren, maar puur voor vermaak en educatie. Het Museum Buurtspoorweg toont de bezoeker een volledig functionerend Nederlands lokaalspoorwegbedrijf van eind 19e en begin 20e eeuw. U kunt hier een unieke collectie van tientallen historische treinen en wagons bewonderen, naast een grote hoeveelheid oude attributen, zoals oude uniformen, lantaarns, seinpalen, steekwagens en oude koffers. Alles is aanwezig om u een lokaalspoorwegbedrijf uit vervlogen tijden te laten zien en te laten beleven. Geen stoffig museum dus waar alles stil staat, maar een echt levend museum met authentiek rijdend materieel. Het museum bestaat uit twee museumlocatie’s, een locatie in Boekelo en een locatie in Haaksbergen. De trein verbindt deze twee locaties.

Collectie

De collectie van het museum bestaat uit stoomlocomotieven, diesel-locomotieven, rijtuigen en ook ander historisch materieel. Beleef in dit museum hoe men vroeger in Nederland gereisd werd. Ontdek hier dus het belang van spoorwegen in de regio in deze periode.

Nu, bijna 80 jaar later, is het alsof er niks veranderd is. Door de oude uniformen, lantaarns, seinpalen, steekwagens en oude koffers is het net alsof u weer terug bent in 1884. In het museum zijn tientallen historische treinen en wagens te zien, waar zelfs nog in gereden kan worden! Dus, zin in een ritje in een echte stoomtrein? En benieuwd naar die sfeer van vroeger? Het Museum Buurtspoorweg is de plek om dit te beleven!

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

Museum Buurtspoorweg
Stationsstraat 3
7481 JA
Haaksbergen

053 572 15 16
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Treinticket vanaf 12 jaar€9.75
Treinticket 4-11€6.75
Perronticket€3.00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.