Museum informatie

Het Hernhutter Huis
Lageweg 27
3703CA
Zeist

030-2006910
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag14:0017:00
Woensdag14:0017:00
Donderdag14:0017:00
Vrijdag14:0017:00
Zaterdag14:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen tot 18 jaar Gratis
Volwassenen vanaf 18 jaar€3
starTe zien op MuseumTV

Het Hernhutter Huis


Museum Stichting Het Hernhutter Huis is in 2007 opgericht door de Broedergemeente en het Zeister Zendingsgenootschap. Ieder jaar organiseerde de stichting tentoonstellingen op wisselende locaties. De wens was om, op een eigen locatie in Zeist, een eigen museum te beginnen met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Broedergemeente en het zendingswerk.

In 2018 is deze droom uitgekomen. Het museum is gevestigd op de Lageweg 27 in Zeist en heeft de beschikking over een ruime benedenverdieping. In de tuinzaal informeert een vaste tentoonstelling de bezoekers over de geschiedenis van de Hernhutters, hun vestiging in Zeist, en het zendingswerk. Twee kamers en suite bieden ruimte voor wisseltentoonstellingen.

De missie van Het Hernhutter Huis is de religieuze inspiratie en het daarmee verbonden materiële en immateriële erfgoed van de Broedergemeente te ontsluiten, te documenteren en inzichtelijk te maken omdat zij verbindt en inspireert tot leven in vrijheid, vrede en vertrouwen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum