Museum informatie

Cuypershuis Roermond
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG
Roermond

(0475) 359102
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
Kinderen t/m 6 jaar Gratis
Jongeren van 7 t/m 18 jaar€4.00
65+€4.00
Groepen vanaf 15 personen€4.00
CJP€2.00
Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart Gratis
Vrienden Gratis
starTe zien op MuseumTV

Cuypershuis Roermond


Het Cuypershuis Roermond is een bijzonder museum in een uniek gebouw. Het gebouw was namelijk jarenlang de woning van architect Pierre Cuypers. Naast een woning bevatte het gebouw ook ateliers, waar Cuypers samen met zijn arbeiders aan kunstwerken en projecten werkten.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Cuypershuis Roermond

witregel

Het museumgebouw is de kopstuk van de collectie

Het museum zelf bevindt zich in een unieke locatie. De architect Cuypers heeft het Cuypershuis namelijk zelf ontworpen in 1853. Het is een van zijn vroegste en een van zijn belangrijkste werken. Hij ontwierp het als woonhuis voor zijn eigen familie, maar ook als een eigen werkplaats. In zijn ateliers maakt hij duizenden kunstvoorwerpen. Objecten die zowel nationaal als internationaal zijn verspreid. Wanneer je door het huis wandelt, zie je de bouwstijl van Cuypers die hij later in vele gebouwen en kerken toepaste. In 1907 verbouwde zijn zoon, Jos Cuypers die inmiddels ook het beroep van architect beoefende, het woonhuis. Tijdens de verbouwing werd er een erezaal voor zijn vader toegevoegd. Deze Cuyperszaal krijgt een publieke functie, want het is een toonzaal voor de kunstobjecten van zijn ouders. Vanaf 1932 maakt de Cuyperszaal deel uit van het gemeentelijk museum. Het museumgebouw is hiermee dan ook simpelweg het belangrijkste onderdeel van de collectie van het Cuypershuis.

De PR van Pierre Cuypers

Voor Pierre Cuypers is zijn werkethos erg belangrijk. Zo is hij altijd onderweg, in gesprek of aan het werk. Hij reist ook door Europa en naar Rusland om een netwerk op te bouwen. Door zijn visitekaartjes uit te delen, publiciteit te verkrijgen via tijdschriften, ansichtkaarten te versturen en boekjes uit te brengen, haalt Cuypers steeds nieuwe opdrachten binnen. Pierre Cuypers doet dit ook om ervoor te zorgen dat zijn merknaam verspreid wordt en niemand hem zomaar vergeet.

In het museum stap je in de wereld van een man met een tomeloze werklust en ambitie. Ontdek door een bezoek aan Cuypershuis Roermond, welke bestaat uit een vaste presentatie en wisselexposities, hoe Pierre Cuypers grote opdrachten binnenhaalt!

Jouw bezoek aan Cuypershuis Roermond

Aan de linkerkant van deze pagina vind je praktische informatie over het museum zoals openingstijden Cuypershuis Roermond en ticketprijzen. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum. 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum