Museum informatie

Frans Hals Museum Hal
Grote Markt 16
2011 RD
Haarlem

023-5115775
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16
Groepen (vanaf 10 personen)€13
19 t/m 24 jaar€8
CJP€8
0 t/m 18 Gratis
Museumkaart Gratis
IAmsterdam Card Gratis
Holland Pass Gratis
ICOM Card Gratis
BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Vrienden/Beminnaers/Roemers Gratis
Rembrandtkaart Gratis
HaarlemPas Gratis
*Open op Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag, Eerste- en Tweede Pinksterdag Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Frans Hals Museum Hal


Frans Hals Museum Hal

Het Frans Hals Museum geeft twee locatie; Hof en Hal. Deze locaties een klein wandelingetje door het centrum van Haarlem uit elkaar.

Het Frans Hals Museum in het algemeen laat over het algemeen kunst uit de 17e-eeuw, kunst uit Haarlem, de bakermat van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw en actuele kunst uit de 20e en 21e eeuw zien.

De Hal

De locatie ‘Hal’ ligt aan de Grote Markt en is een mengeling van drie verschillende gebouwen; de Vleeshal, het Vishuisje en de Verweyhal.

In de Vleeshal wordt kunst van diverse kunstenaars tentoongesteld. Denk bijvoorbeeld aan Rembrandt of Damien Hirst. Van origine is het gebouw – zoals de naam al doet verklappen – een markthal voor slagers en vleeshouwers. Het gebouw is begin 17de eeuw door Lieven de Key ontworpen.

Het Vishuisje is rond 1600 gebouwd. Het gebouw heeft door de jaren heen verschillende functies gehad. Vanaf 1766 heeft de marktmeester van de vismarkt er gewoond. Later werd het een koffiehuis. In 1905 is het huisje herbouwd en bij de verbouwing begin jaren ’90 is het opgenomen in (museumcomplex) De Hallen.

De Verweyhal komt uit een latere periode dan de twee andere gebouwen, namelijk uit 1879/1880. Het gebouw heeft onder andere ook als bank gefunctioneerd. Tijdens de verbouwing van het Vishuisje is ook de Verweyhal verbouwd. De Haarlemse schilder Kees Verwey (1900-1995) gaf zijn werk in beheer van het Frans Hals Museum en had via zijn eigen stichting de verbouwingskosten mede mogelijk gemaakt. Vandaar de naam ‘Verweyhal’.

Collecties

Het Frans Hals Museum heeft een grote collectie kunst. Ze beschikken onder andere over werken van Frans Hals, Gerrit Adriaensz Berckheyde en Navid Nuur.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert verschillende tentoonstellingen, waaronder ‘Virtuoos! Israels tot Armando’, ‘Schenking van Jacobus van Looy’ en ‘Haarlemse helden. Andere meesters’.

Rondleidingen

Het museum organiseert rondleidingen waarbij je als bezoeker door ervaren museumdocenten meegenomen wordt langs alle hoogtepunten van het museum. Op deze manier ontdek je de interessante verhalen achter de historische én moderne kunst.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum