Museum informatie

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
2011 ES
Haarlem

023-5115775
meet@franshalsmuseum.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.00
19 t/m 24 jaar & CJP€8.00
Museumkaart, Vrienden/Beminnaers/Roemers, BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starLid van MuseumTV

Frans Hals Museum


Maak kennis met een van de bekendste Haarlemse schilder uit de Gouden Eeuw in het Frans Hals Museum. De schilder Frans Hals was een icoon voor zijn tijd en in het Frans Hals Museum kun je zien hoeveel impact hij heeft gehad in de kunstwereld.

Het museum zelf is verdeeld over twee locaties; de hal en het hof. De locatie Hal is de culturele hotspot aan de Grote Markt in Haarlem. Daarnaast is het een mengeling van architectonische stijlen. De Hal is namelijk een samenvoeging van drie verschillende gebouwen uit verschillende tijden: de Vleeshal, het Vishuisje en de Verweyhal. Ontdek wat voor rol deze zalen hebben gespeeld in de geschiedenis.

Het Hof

In het Hof kun je prachtige werken vinden van niet alleen Frans Hals maar ook van veel andere kunstenaars die geïnspireerd werden door Frans Hals. Maar wat maakte Frans Hals nou zo bijzonder? Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Daarbij portretteerde hij ook de bevolking uit de lagere klasse: van de dorpsgek tot een lachende vissersjongen. Deze stijl was vernieuwend voor zijn tijd en sommige zeggen zelfs dat hij impressionistisch te werk ging. In het Frans Hals Museum leer je de diversiteit van zijn werk kennen en ontdek je welke impact hij had op latere schilders en kunstenaars van nu.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.