Museum informatie

De Museumfabriek Winterswijk
Laan van Hilbelink 6
7101 WG
Winterswijk

0543-533 533

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag Gesloten
Donderdag09:0017:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Het museum is tussen 12:00 - 13:30 gesloten. Inloop is mogelijk tot 16:00.
starTe zien op MuseumTV

De Museumfabriek Winterswijk


De Museumfabriek Winterswijk is onderdeel van Vereniging Het Museum. Een groot deel van de collectie heeft het museum te danken aan onderwijzer de heer G. Jansen.

De collectie werd na de oprichting van Vereniging Het Museum in 1929 tentoongesteld in een door de gemeente ter beschikking gesteld schoollokaal. De doelstelling van het museum is om de geologische gesteldheid van de bodem, het meest typische waar Winterswijk om bekend is, tentoon te stellen. Dit in combinatie met de dieren en planten waarvan veel soorten zeldzaam zijn.

Naast de collectie van de heer Jansen heeft het museum ook historische weefgetouwen die nog steeds werken. Ook vind je er schilderijen van Max van Dam, een geologische collectie en een overgebleven deel van de expositie ’75 jaar bevrijding’.

De collectie van De Museumfabriek Winterswijk is vastgelegd in de onderstaande video.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum