Museum informatie

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX
Maastricht

+31 (0)43 3290190
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen*€15.00
Studenten & CJP*€7.50
Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart, LGOG, Kunstuitleen, Vrienden, CIMAM, Kumulus met Bonnefanten Jaarpas, Nationale en internationale studenten met Bonnefanten Jaarpas, ICOM, Vereniging Rembrandt & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Bonnefantenmuseum


De liefhebber van beeldende kunst kan zijn hart ophalen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. De collectie bestaat uit historische kunstwerken waarin middeleeuwse beeldhouwkunst een prominente rol inneemt. Daarnaast richt het museum zich op hedendaagse kunst en het presenteren van tijdelijke tentoonstellingen .
witregel

Drie dingen die je moet weten over het Bonnefantenmuseum

witregel

Het begin van een museale cultuur

We schrijven 1884 wanneer het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) het idee opvat voor een Provinciaal Museum voor Oudheden en daarmee het begin van een museale cultuur in Limburg initieert. Musea in Limburg zijn er tegenwoordig in overvloed zoals je kunt zien in dit handig overzicht. De collectie van het genootschap wordt in 1968 overgedragen aan de Stichting Provinciaal Museum voor Kunst en Oudheden, een stichting die we tegenwoordig beter kennen onder de naam Bonnefantenmuseum. Vanaf dit moment groeit de collectie van het museum gestaag uit tot een verzameling met (inter)nationale allure.

Een collectie met een eigen cachet

De Bonnefantenmuseum collectie heeft deze allure niet in de laatste plaats verkregen door een duidelijk eigen signatuur te hanteren. Het museum omzeilt de trend om grote, aansprekende kunstenaars in zijn collectie op te nemen (op een enkele Rubens, Brueghel of Ai Weiwei na dan) en verzamelt nauwgezet zijn eigen iconen. Het zijn eigenzinnige kunstenaars als Jan van Steffeswert, Lucas Cranach, Melanie Bonaja en Paloma Varga Weisz die de museumcollectie een eigen en pluriforme stem geven.

Jouw bezoek aan het Bonnefantenmuseum

Om jouw bezoek aan het Bonnefantenmuseum te vergemakkelijken, vind je aan de linkerkant op deze pagina alle praktische informatie die je nodig hebt. Je ziet er de openingstijden Bonnefantenmuseum, tickets Bonnefantenmuseum en op welk adres je het museum kunt vinden. Wil je de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen? Kijk dan op de website van het museum. 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum