Museum informatie

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX
Maastricht

+31 (0)43 3290190
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.85
Studenten & CJP€6.5
Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart, LGOG, Kunstuitleen, Vrienden, CIMAM, Kumulus met Bonnefanten Jaarpas, Nationale en internationale studenten met Bonnefanten Jaarpas, ICOM, Vereniging Rembrandt & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Bonnefantenmuseum


De liefhebber van beeldende kunst kan zijn hart ophalen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. De collectie bestaat uit historische kunstwerken en is vooral bekend om de middeleeuwse beeldhouwkunst. Ook richt het museum zich op het presenteren van (moderne) tijdelijke tentoonstellingen.

Collectie van Bonnefantenmuseum

De pronkstukken van het Bonnefantenmuseum zijn schilderijen van onder andere Brueghel en Rubens, aangevuld met beeldhouwkunst uit de Middeleeuwen en hedendaagse kunst. De hedendaagse kunst is voornamelijk gericht op arte povera, conceptualisme en Amerikaans minimalisme.

Gebouw

Bovendien is het gebouw waar het museum is gevestigd een trekpleister in Maastricht. De opvallende toren van het gebouw is bijna 30 meter hoog en heeft de vorm van een raket. Van de buitenkant ziet het er modern uit, maar het interieur van het museum is juist klassiek.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.