Pareltje: Stedelijk Museum ZwolleHet museum

Het Stedelijk Museum Zwolle is het museale centrum voor de beleving van het cultureel erfgoed van Zwolle. Het museum biedt op een verrassende en eigentijdse manier beleving van de cultuurhistorie als belangrijk hoofdstuk van het Verhaal van Zwolle. De rijke cultuurhistorie van de stad wordt zowel voor de eigen inwoners als bezoekers van de stad in verbinding gebracht met de stad van nu met haar andere aantrekkelijke elementen. Het bewaken en uitdragen van dit rijke cultureel erfgoed leidt tot inspiratie, verwondering, verbinding en leerzame verdieping.

Het Stedelijk Museum Zwolle bestaat al ruim 125 jaar. Het werd in 1884 gesticht als Overijssels Museum. In Stedelijk Museum Zwolle staat de beleving van de Zwolse cultuurhistorie centraal. Wandelend door de vaste collectie en inspirerende en interactieve wisselexposities beleeft u het verhaal van Zwolle van vroeger tot nu.

De collectie

De collectie van het museum bestaat uit objecten die afkomstig zijn uit de gehele provincie Overijssel. Een deel van de collectie wordt geëxposeerd in het Drostenhuis: het sfeervolle woonhuis dat in 1551 werd gebouwd in opdracht van Engelbert van Ensse, de  Drost van Drenthe en vertrouweling van de Habsburgse vorsten en dus een bijzonder rijk en machtig man.

Andere voorwerpen worden in tijdelijke tentoonstellingen aan het publiek getoond. De collectie bestaat uit zilverwerk, keramiek, beelden, prenten en schilderijen, archeologische vondsten, gouden munten, keramiek en meer.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

Stedelijk Museum Zwolle
Melkmarkt 41
8011 MB
Zwolle

038 – 4214650
[email protected]

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.