De collectie van het Airborne MuseumAirborne Museum ‘Hartenstein’ is een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag, heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s.  Aan de Arnhemse Rijnkade, tegenover de John Frostbrug, beschikt het museum ook over het informatiecentrum, Airborne at the Bridge, over de Slag om Arnhem. Verder is het museum recent compleet vernieuwd en hierdoor alleen maar indrukwekkender geworden.

De collectie

Het museum bevat naast de tentoongestelde collectie tevens de met prijzen bekroonde Airborne Experience. Hier kunnen bezoekers zelf in de voetsporen van een soldaat treden. In de ondergrondse Experience loop je in de voetsporen van een Britse parachutist. Krijg je een briefing over de missie en stap je in de romp van een zweefvliegtuig. Door de raampjes zie je de start in Engeland en de vlucht richting bezet Nederland. Ineens sta je tussen de felle gevechten in de Arnhemse straten. Je dwaalt door een imposant oorlogsdecor met metershoge, authentieke filmbeelden. Met knap nagebouwde huizen, onheilspellende licht effecten en het geluid van de verscheurende oorlog: schoten, inslagen, Engelse kreten, Duitse bevelen, angstige onderduikers. Je komt vlakbij de Arnhemse brug. En je volgt het terugtrekken naar de beklemmende perimeter rondom hotel Hartenstein. Uiteindelijk trek je je terug over de Rijn.

Het museum richt zich niet enkel op de geallieerde zijde van het verhaal. Ook toont het de Duitse kant en de betrokken burgerbevolking. Het museum beoogt namelijk te laten zien dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Airborne Museum ‘Hartenstein’ biedt zo historie en beleving op unieke wijze. Burgers en veteranen brengen de verhalen van toen dicht bij de leefwereld van nu. Het museum geeft inzicht in de beslissingen van de leiders, van gewone militairen en de burgers die bij de Slag betrokken waren.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo | De collectie van het Airborne Museum

Artbite | Richard des Voeux

De collectie van het Airborne Museum

Museum informatie

Airborne Museum Hartenstein

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
Studenten | CJP€10.00
Jongeren (8 t/m 17 jaar)€10.00
Kinderen (4 t/m 7 jaar)€8.00
Museumkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum