De collectie van Museum De WiegerDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Voormalig woonhuis

Het grote statige landhuis is gebouw in de jaren 70 van de 20e eeuw en versierd met glas in lood ramen, luiken en een mooie trapgevel. Naast dat Hendrik Wiegersma hier samen met zijn vrouw en kinderen woonde, beoefende hij hier ook dokterspraktijken en werkte hij hier aan zijn schilderijen. Later werd het landhuis De Wieger ook een ontmoetingsplaats voor zijn artistieke vriendenkring, die onder andere bestond uit Moissi Kogan, Jacques Maritain en Ossip Zadkine. Om niet meer te hoeven schilderen in zijn praktijkruimte, liet hij achter zijn huis een klein atelier bouwen en zijn de paardenstallen achter het huis ook verbouwd tot ateliers.

Van dokterspraktijk tot museum

In 1969 overleed Hendrik Wiegersma. Een aantal jaar later, in 1976, is de voormalige dokterswoning veranderd in een vestiging voor het Museum De Wieger. Hier kun je nu werk van Hendrik Wiegersma zelf bekijken, maar ook een aantal van de werken die hij had verzameld van zijn vrienden. In de ateliers achter het landhuis De Wieger worden tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars uit de regio georganiseerd. Er wordt ook aandacht besteed aan actuele Deurnese onderwerpen. Ga naar de begane grond voor wisselende thema’s over het leven en werk van Hendrik Wiegersma. Het is tegenwoordig een mooie plek waar de lokale geschiedenis samenkomt met kunst en cultuur.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum de Wieger
Oude Liesselsweg 29
5751 WN
Deurne

0493 32 29 30
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum