Museum informatie

West Den Haag
Lange Voorhout 102
2514 EJ
Den Haag

+31 (0)70 3925359
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0018:00
Donderdag12:0018:00
Vrijdag12:0018:00
Zaterdag12:0018:00
Zondag12:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entree€10
Kinderen onder 16 jaar Gratis
CJP€5
Rotterdampas€2
Student€3
Museumkaart Gratis
Er is een aantal faciliteiten beschikbaar voor mensen met een handicap, lichamelijke beperking, mobiliteits en/of visuele beperking. Zo is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de achteringang. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Neem dan contact op met het museum.
star_border Niet te zien op MuseumTV

West Den Haag


West Den Haag stelt hedendaagse kunst tentoon in de voormalige Amerikaanse ambassade. Het kunstinstituut focust zich op de meest relevante ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. Er worden lezingen, performances en discussies over de tentoonstelling van dat moment georganiseerd om de bezoeker een breder perspectief te geven. Verder geeft West veel ruimte aan kunstenaars om nieuw werk te ontwikkelen. Op de website zijn onder andere documentaires te vinden.

Rijksmonument

West Dan Haag ligt in het Haagse Museumkwartier. De voormalige Amerikaanse ambassade is een rijksmonument en stamt uit 1959. Het is ontworpen door de Hongaars-Amerikaanse Marcel Breuer (1902-1981). De ambassade kan gezien worden als het symbool voor de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. De bouwstijl is vergelijkbaar met Bauhaus, een stijl uit Duitsland waarin men bezig was met het combineren van verschillende kunstdisciplines. Bauhaus wordt gezien als een functionalistische manier van bouwen en is tegenwoordig nog steeds vaak te zien in Nederland. West wil ervoor zorgen dat de bezoeker de locatie kritisch bekijkt.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum