Museum informatie

Vlasserij-Suikermuseum
Stoofdijk 1a
4791 SH
Klundert

0168 401 539

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:3017:00
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Museumjaarkaart Gratis
Vrienden van het museum Gratis
Kinderen tot 7 jaar Gratis
Kinderen van 7 tot 12 jaar€2.5
Volwassenen€4.5
Gesloten op nationale feestdagen.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Vlasserij-Suikermuseum


Geschiedenis

Hoe maak je linnen van vlas en welke weg legt de suikerbiet af voordat het een suikerklont is? Dit heb je toch al altijd willen weten? Antwoord op deze en nog veel meer vragen over vlas en suikerbuiten, krijg je in het Vlasserij-Suikermuseum in Klundert, Noord-Brabant. In dit dorpje verbouwt men al eeuwen vlas en suikerbiet en daarom heeft men er rond dit thema een museum gebouwd. De akkers in Klundert stonden vroeger vol met vlas en suikerbieten. De suikerbietakkers zijn er nog, de vlasakkers zijn echter verdwenen. Om deze geschiedenis toch te bewaren waarborgt het Vlasserij-Suikermuseum de geschiedenis van de vlasserij in Klundert en zorgt het ervoor dat het verhaal rond de vlasserij niet verloren gaat.

Demonstraties en audiotour

De vrijwilligers in het museum laten met veel enthousiasme zien hoe er vroeger linnen uit vlas werd gemaakt. Dit doen zij op de originele machines. Er is ook een gratis audiotour, ondersteund door verschillende films en foto’s. De audiotour neemt je mee in het verhaal van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum