Museum informatie

Van Eesteren Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Binnenmuseum€4.00
Buitenmuseum€12.50
Museumwoning€12.50
Voor de volledige informatie over de entreeprijzen en om te controleren of eventuele kortingstarieven op jou van toepassing zijn ga je naar de website van het museum.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Van Eesteren Museum


Het Van Eesteren Museum is een museum gevestigd in Amsterdam Nieuw-West. Het museum is gewijd aan Cornelis van Eesteren, een bekende Nederlandse architect en stedenbouwkundige. Sinds 22 oktober 2017 is het museum gevestigd in het Van Eesteren Paviljoen aan de Noordzijde 31. Het museum werd opgericht op 1 mei 2010 door vertegenwoordigers van erfgoedverenigingen en bewoners in het toenmalige Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Van Eesteren Museum

witregel

Beschermd stadsgezicht

In 2007 bestempelde het bestuur van Geuzenveld-Slotermeer een gebied van ongeveer een halve vierkante kilometer als een belangrijk cultuurhistorisch erfgoed tot beschermd stadsgezicht. Dit vanwege de architectuur en vooral de stedenbouwkundige opzet, ook wel bekend als het ‘Van Eesteren Buitenmuseum’. Het doel van het museum was dat er tevens rondleidingen en lezingen georganiseerd zouden worden en de inrichting van een tentoonstellingsruimte, c.q. een echt museum, het ‘Binnenmuseum’.

Een eerbetoon aan Van Eesteren

Op 15 oktober 2010 werd het Van Eesteren Museum geopend door de wethouders Gehrels van het stadsdeel Nieuw-West. Het museum moest een eerbetoon worden aan Cornelis van Eesteren, die als architect en stedenbouwkundige aan de wieg stond van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam uit 1934.

Stedenbouwkundige ontmoetingsplaats

Het museum is niet alleen een eerbetoon aan Van Eesteren, maar ook een belangrijke plek voor cultuurhistorisch erfgoed. Het museum biedt rondleidingen en lezingen aan, waardoor bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van het gebied en de stedenbouwkundige opzet. Het Van Eesteren Museum is een plek waar mensen de geschiedenis van Amsterdam kunnen ontdekken en bewonderen.

Jouw bezoek aan het Van Eesteren Museum

Wil je meer weten over Cornelis van Eesteren en de geschiedenis van Amsterdam? Bezoek dan het Van Eesteren Museum in Amsterdam Nieuw-West en ontdek de stedenbouwkundige opzet van het gebied. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum