Museum informatie

Stichting RoMeO
Kootsekade 19
3051 PC
Rotterdam

06-12042666
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Tramtour 15€10
Tramtour Lijn15 rijdt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.30 uur door Rotterdam. Het begin- en eindpunt is op het Willemsplein.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Stichting RoMeO


In Rotterdam vind je alle historische Rotterdamse trams onder één dak, bij Stichting RoMeO. Het museum zelf is een aantal keer verplaatst, maar is nu helemaal geopend voor bezoekers die alles willen weten over de Rotterdamse trams.

Geschiedenis 

Het Tram Museum Rotterdam was tot 2010 gevestigd op de plek waar in 1904 de tramremise Delfshaven was gebouwd. Een tramremise is een ruimte waar trams, en soms ook bussen, in de nacht worden gestald wanneer ze niet in gebruik zijn. Begin jaren tachtig besloot de gemeente deze remise te slopen om daar woningen en winkels te bouwen. De Tramweg Stichting Rotterdam heeft zich ingezet om een deel van de remise te bewaren. Hun inzet werd beloond en een deel van remise kon worden bewaard in een kleinschalig trammuseum. 

Uiteindelijk moest ook dit laatste deel van remise Delfshaven een vaste bestemming krijgen. Samen met een aantal historische voertuigen is het overgebracht naar remise Hillegersberg. Hier staan alle historische Rotterdamse trams nu onder één dak samen. 

Lijn 15

Vanuit het museum kan je een stadsrondrit doen door Rotterdam met de negentig jaar oude Rotterdamse Vierassers. In deze rit rijd je in ongeveer zeventig minuten langs alle bezienswaardigheden van Rotterdam. Voor de actuele vertrektijden van de tram, zie de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum