Museum informatie

Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Tramtour 15€10.00
star_border Niet te zien op MuseumTV

Rotterdams Openbaar Vervoer Museum


In Rotterdam vind je alle historische Rotterdamse trams onder één dak, bij het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum. Het museum zelf is een aantal keer verplaatst, maar is nu helemaal geopend voor bezoekers die alles willen weten over de Rotterdamse trams.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

witregel

De geschiedenis van het museum 

Het museum was tot 2010 gevestigd op de plek waar in 1904 de tramremise Delfshaven was gebouwd. Een tramremise is een ruimte waar trams, en soms ook bussen, in de nacht worden gestald wanneer ze niet in gebruik zijn. Begin jaren tachtig besloot de gemeente deze remise te slopen om daar woningen en winkels te bouwen. De Tramweg Stichting Rotterdam heeft zich ingezet om een deel van de remise te bewaren. Hun inzet werd beloond en een deel van remise kon worden bewaard in een kleinschalig trammuseum.  Uiteindelijk moest ook dit laatste deel van remise Delfshaven een vaste bestemming krijgen. Samen met een aantal historische voertuigen is het overgebracht naar remise Hillegersberg. Hier staan alle historische Rotterdamse trams nu onder één dak samen. 

Met lijn 15 door de stad

Vanuit het museum kan je een stadsrondrit doen door Rotterdam met de negentig jaar oude Rotterdamse Vierassers. In deze rit rijd je in ongeveer zeventig minuten langs alle bezienswaardigheden van Rotterdam. Voor de actuele vertrektijden van de tram, zie de website van het museum.

Jouw bezoek aan het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum