Museum informatie

Philips Museum
Emmasingel 31
5611 AZ
Eindhoven

+31 (0)40 235 90 30
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen tot 6 jaar Gratis
Kinderen van 6 tot 18 jaar€5
Volwassenen€9
Museumjaarkaart Gratis
Philips en Signify medewerkers (op vertoon van badge) Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Philips Museum


Er gloeiend bij zijn

De eerste gloeilamp ter wereld, cassetterecorders, platenspelers, koptelefoons, scheerapparaten, stofzuigers, smartphones, radio’s, tandenborstels, magnetrons, neustrimmers, je kan het zo gek niet bedenken of Philips maakt het of heeft het gemaakt. Het Nederlandse bedrijf maakt al sinds 1891 elektrische apparatuur en spullen die eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. In Eindhoven is sinds 2013 een museum over Philips te bezoeken. Dit museum vertelt het verhaal over de uitgebreide geschiedenis van het bedrijf. Het verhaal van innovatie en ondernemerschap van Philips, ook leer je in het museum hoe Philips uitgroeide tot een van grootste fabrikanten op het gebied van consumentenelektronica, verlichting en gezondheid. Met de interactieve tours van het museum ontdek je de innovatie en de nieuwste technologieën van Philips van het verleden, het heden en de toekomst.

Tegen de lamp lopen

Het Philips Museum zit gevestigd in de eerste gloeilampen fabriek van het bedrijf. Deze oorspronkelijke fabriek is bijna geheel intact gebleven, maar heeft nu als museum wel een nieuwe functie gekregen. Verder is er om het pand een glazen galerij gebouwd, hierdoor lijkt het alsof de oud fabriek in de vitrine is gezet. Verschillende werkplaatsen van Philips nagebouwd en hierdoor krijg je een mooi beeld van waar de eerste gloeilampen werden geproduceerd.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.