Museum informatie

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015AA
Rotterdam

010 4364222
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8
Kinderen 5 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen€4
Kinderen t/m 4 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas Gratis
Begeleider van een rolstoelgebruiker Gratis
Woensdag voor kinderen t/m 15 jaar; geldt niet voor groepen Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Natuurhistorisch Museum Rotterdam


Ooit begon op een zolder boven een meisjesschool in Rotterdam een kleine verzameling naturalia. De collectie vogels, zoogdieren, insecten, fossielen en schelpen groeide zo hard dat het museum op een gegeven moment verplaatst werd naar de sfeervolle villa. Uiteindelijk kreeg het museum in 1987 met hulp van de gemeente en het bedrijfsleven een nieuwe locatie in het museumpark. Vervolgens wist het museum een vaste plaats te krijgen in het Rotterdamse Culturele landschap. Tegenwoordig is het een laagdrempelig museum die alle leeftijden uitnodigt om in contact te komen met de natuur, natuurhistorie en de geologie van de regio Rotterdam. Vanuit de collectie van het museum heeft het als doelstelling mensen naar de natuur te laten kijken op unieke wijze. Daarnaast wil het museumruimte bieden om het natuurhistorisch erfgoed dat in het museum te bekijken is te bewaren, aan te vullen en te beheren.

Collectie

In het museum zijn een groot aantal opgezette dieren, fossiele resten en diverse andere objecten zoals schelpen en stenen. Enkele hoogtepunten van de vaste collectie zijn de Zeeuwse oer walvissen en Ramon de skeletolifant. Verder is er aandacht voor de biodiversiteit, dode dieren met een bijzonder verhaal, dieren die bijzonderdere eigenschappen hebben, hoe al deze natuurhistorische werken verzameld en bewaard worden en natuurlijk ook veel fossielen.

Arrangementen

Voor groepen van maximaal 15 personen is er 45 minuten durende rondleiding door het museum. Ook is er elke zaterdag om 13:30 een inloop uur voor jong en oud waar een gids je lang het hele museum neemt. Je kunt ook gratis de museumwinkel bezoeken waar je boeken, fossielen en andere leuke spullen kunt kopen. Voor lezingen en bruiloften kan de Salon van de villa waar het museum in gevestigd is gebruikt worden. Als laatste heeft het museum de app “Rotterdamse stadsnatuur” waarmee je als je uit de trein stapt op Rotterdam centraal al gelijk kunt beginnen aan je ontdekkingsreis door de natuur. Met deze app ontdek je hoe de natuur zich aanpast en prima kan bestaan in een stad zoals Rotterdam.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum