Museum informatie

Nationaal Bomenmuseum Gimborn
Velperengh 13
3941 BZ
Doorn

0343 412 144

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0016:00
Dinsdag10:0016:00
Woensdag10:0016:00
Donderdag10:0016:00
Vrijdag10:0016:00
Zaterdag10:0016:00
Zondag10:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entree€6.5
Kinderen t/m 15 jaar
Het museum is goed bereikbaar via auto en via het OV. Vanaf station Driebergen-Zeist kan je bus 50 en/of 56 pakken, uitstappen bij halte Stamerweg en je bent er bijna, borden volgen of, wat handiger is, even Google Maps erbij pakken. Het museum is toegankelijk voor minder valide. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
starTe zien op MuseumTV

Nationaal Bomenmuseum Gimborn


Laat die bomen maar komen!

Unbowed, unbent, unbroken

Het Von Gimborn Arboretum museum is een bomentuin in Doorn(e), provincie Utrecht. Het museum beschikt over 27 hectare aan bomen, echt een boom van een museum.

Collectie

Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn beschikt over een wereldberoemde collectie bomen, struiken en andere planten uit alle delen van deze aardbol. De bomen, stuiken en andere planten zijn in de loop van vele jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of ze zijn als zaad geruild met andere arboreta. Sommige bomen, struiken en andere planten zijn erg zeldzaam. Het Bomenmuseum probeert deze planten voor de toekomst te bewaren voor publiek en voor de wetenschap.
Het museum beschikt onder andere over prachtige en meerdere exemplaren van de Sequoiadendron giganteum, de Acer sieboldianum en de Eonymus hamiltonianus. Voor deze exemplaren is het museum ook houder van de Nationale Plantencollectie, dit houdt in dat het museum de planten en bomen bewaart en onderhoud. Je kan in het museum ook meerdere wandelingen volgen, voor welke soort waar wanneer is; check even de website van het museum!

Geschiedenis

Max Th. von Gimborn richtte in 1925 het Von Gimborn Arboretum op. Hij verzamelde voor de lol bomen en dit arboretum was zijn levenswerk. Het was ook de bedoeling om een woonhuis op het stuk grond te bouwen, maar dit is er niet van gekomen. Von Gimborn overleed in 1964 en twee jaar later kwam de tuin in het bezit van de Universiteit Utrecht. De collectie van dit arboretum is uniek en heeft dan ook al vele prijzen gewonnen!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum