Museum informatie

Museum Willet-Holthuysen
Herengracht 605
1017 CE
Amsterdam

020 523 1822
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Kinderen t/m 17 jaar Gratis
Studenten/CJP€10.00
Stadspas, I amsterdam City Card, I amsterdam Congress Card, Vereniging Rembrandt, ICOM, Museumkaart, Holland Pass voucher en Voedselbank Cultuur Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Willet-Holthuysen


In een prachtig herenhuis aan de Amsterdamse gracht vind je een plek waar de liefde voor beeldende kunst, theater en literatuur uit de plinten wasemt: Museum Willet-Holthuysen. Het museum is onderdeel van het Amsterdam Museum en geeft de bezoeker een inkijkje hoe het geweest moet zijn om te leven als een Amsterdamse aristocraat omstreeks 1860.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum Willet-Holthuysen

witregel

UNESCO Werelderfgoed

Het eeuwenoude pand van Museum Willet-Holthuysen stamt uit de Amsterdamse Gouden Eeuw (1687). Veel rijke families hebben in het bijzondere huis gewoond. Niet zo raar ook, want om in een pand aan één van de deftigste grachten van Amsterdam te wonen moest je wel over enig vermogen beschikken. Eén van die families was de familie Willet-Holthuysen. Abraham Willet en zijn vrouw Sandrina Louisa Geertruyda Holthuysen woonde hier vanaf 1861 tot 1895. Een balzaal zoals je die nog nooit hebt gezien, een prachtige tuinkamer en een rijk gevulde eetkamer. In het pand is tegenwoordig te ontdekken hoe de rijke familie hier woonde. Bewonder zo de prachtige achttiende en negentiende-eeuwse stijlkamers en ontdek in wat voor een welvaart het echtpaar leefde. Achter het prachtige herenhuis ligt een bijzondere Franse stijltuin. In 1972 ingericht in een formele symmetrische stijl. Vandaag de dag behoort dit herenhuis zelfs tot het Werelderfgoed van UNESCO en maakt het onderdel uit van de Canon van Nederland.

Louisa Holthuysen

Geboren in Amsterdam in 1824. Louisa Holthuysen was het enige kind van Pieter Gerard Holthuysen en Sandrina Louise Lepeltak. Als klein kind trok ze vooral veel op met haar vader, die werkte als koopman in vensterglas en Engelse steenkool. Dat de familie profiteerde van een goede welvaart is dan ook terug te zien. Als gezin reisde ze veel door Europa heen. Zowel per rijtuig als trein en schip: tussen 1833 en 1856 maakte de familie ieder jaar wel een reis. Het pand kwam pas in handen van de familie in 1855. Doordat haar moeder plotselinge overleed, en haar vader twee jaar later volgde, erfde Louisa het hele huis inclusief de inboedel. Hier heeft ze alleen gewoond tot dat ze in 1861 met haar echtgenoot Abraham trouwde. Wanneer ze op 30 januari 1895 overlijdt, laat ze haar hele inboedel en kunstcollectie na aan de gemeente Amsterdam.

Jouw bezoek aan Museum Willet-Holthuysen

Voor alle informatie over Museum Willet-Holthuysen openingstijden of Museum Willet-Holthuysen entreeprijs kun je aan de linkerkant van deze pagina kijken. Om op de hoogte te zijn van de laatste evenementen en actuele tentoonstellingen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum