Museum informatie

Museum Rotterdam
Rodezand 26
3011 AN
Rotterdam

010 217 67 50
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9
Jongeren (0 t/m 17) Gratis
Studentenkaart€4.50
CJP€4.50
Groep (min. 15 personen)€4.50
Museumkaart Gratis
Rotterdampas Gratis
Vrienden van Museum Rotterdam Gratis
ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Rotterdam


Museum Rotterdam

Bezoek Museum Rotterdam en ontdek het Rotterdam van toen én nu!

Museum Rotterdam is een stadsmuseum vol cultuurhistorische collectiestukken en cultureel erfgoed van nu. Samen vertellen ze het verhaal van Rotterdam en haar bewoners. Het Rotterdam van toen, en het tegenwoordige Rotterdam. Het museum organiseert gedurfde exposities en heeft mede daarom een impact op de stad.

‘40-‘45 NU

Ben jij wel eens benieuwd geweest naar hoe de bombardementen in Rotterdam in mei 1940 zijn geweest, en hoe dat voor de mensen toen moet hebben gevoeld? Dit is nu in Museum Rotterdam te ervaren! Persoonlijke verhalen, een overdonderend geluid en indringende beelden. Ze brengen je allemaal terug naar het event dat ruim driekwart eeuw geleden plaatsvond. Hoe voelt het om alles kwijt te raken en daarna vervolgd en onderdrukt te worden? Kom erachter tijdens deze experience!

Neem plaats achter een acht meter lange touchscreen-tafel en hoor om je heen de bommen vallen. De stad staat in vuur en vlam, mensen schreeuwen om zich heen, gebouwen storten in en huizen worden vernietigd. Opeens bevind je je op een kale vlakte. Maar dat is niet waar het eindigt. Samen pakken de Rotterdammers tijdens de wederopbouw de draad weer op. Beleef de oorlog van dichtbij en ontdek waarom Rotterdam vergeleken met andere Nederlandse steden zo anders is.

Exposities

Het museum organiseert diverse exposities. Zo ook ‘GIRLPOWER: De sportiefste expo van het jaar!’.

Museum Rotterdam vindt het belangrijk om de Nederlandse sportheldinnen te eren. Daarom zetten ze in de expositie ‘GIRLPOWER’ de oude én de nieuwe generatie vrouwelijke sporters in de spotlights.

Sport en beweging zie je overal in Rotterdam terugkomen en heeft een positieve invloed op de stad en de mensen die er wonen. In 1919 werd de Rotterdamse zwemster Rie Mastenbroek geboren. Op de Olympische Spelen van 1936 brengt ze het hele land met haar topprestaties in extase. Ondertussen zijn er in Nederland al meer medailles gewonnen door vrouwen in vergelijking met mannen.

Ontdek in deze expositie onder andere de vrouwen die met hun topprestaties tegen vooroordelen gevochten hebben!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum