Museum informatie

Museum Het Pakhuis
Molenaarsplein 24
3851 MZ
Ermelo

0341 760 777
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:3016:30
Woensdag10:3016:30
Donderdag10:3016:30
Vrijdag10:3016:30
Zaterdag10:3016:30
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4.5
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 13 jaar)€2.75
Museumkaart Gratis
Zomerseizoen 1 april t/m 31 oktober Elke dinsdag t/m zaterdag 10:30 - 16:30 Winterseizoen 1 november t/m 31 maart Zaterdag en in schoolvakanties 10:30 - 16:30 Het museum is gesloten op zondag en maandag.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Het Pakhuis


Museum Het Pakhuis

Museum Het Pakhuis – gelegen op de Veluwe – vertelt het verhaal van de historie van Ermelo doormiddel van de diverse historische collectie die ze bezitten. Het is echt een doe- en beleefmuseum. Je mag namelijk als het ware kijken met je handen. Een deel van deze collectie bestaat uit archeologische vondsten die van de Veluwe komen. Het hele jaar door worden er door het museum verschillende tentoonstellingen georganiseerd, vaak verbonden aan het thema Ermelo. In november en december wordt het museum omgetoverd tot Het Pakjeshuis van Sinterklaas.

Tentoonstellingen

Als bezoeker kun je verschillende tentoonstellingen bezoeken. Een hiervan is ‘WOLF’. In deze tentoonstelling wordt de relatie tussen de wolf en Ermelo laten zien. De wolf is al in Nederland gesignaleerd en komt zeer waarschijnlijk ook naar Ermelo toe. Tijdens de tentoonstelling maak je kennis met de wolf en kom je erachter hoe wolf en mens vroeger met elkaar om zijn gegaan. Ook wordt er aandacht geschonken aan sprookjes, legendes en sagen waar de wolf een rol in speelt.

Een andere tentoonstelling die te bezoeken is, is ‘Zij/Hij in Ermelo’. Bij deze tentoonstelling vertellen acht kleine musea het verhaal over vrouwen en mannen in Gelderland. 

Activiteiten

Ook organiseert het museum het hele jaar door activiteiten voor jong en oud. Zo is er ‘Rondleiding WOLF en dierensporenwandeling’. Hierbij krijg je een rondleiding van de WOLF-tentoonstelling en ga je de Ermelose heide op om tijdens een wandeling op zoek te gaan naar echte dierensporen.

Een andere activiteit die door bezoekers te bezoeken is, is ‘Expeditie Veluwe’. Zaterdag 12 oktober is het een van de Nationale Archeologiedagen. Dit wordt gecombineerd met Expeditie Veluwe, want op expeditie ga je mee opzoek naar archeologische resten op de Veluwe. Voordat je vertrekt krijg je een interessante en leerzame lezing over archeologie. Deze lezing wordt door echte archeologen gegeven.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum