Museum informatie

Lalique Museum
Gasthuisstraat 1
6981 CP
Doesburg

+31 (0)313 471410
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:3017:00
Woensdag11:3017:00
Donderdag11:3017:00
Vrijdag11:3017:00
Zaterdag11:3017:00
Zondag11:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
VIP-kaart (BankGiro Loterij)€12
Rembrandtkaart€12
CJP-kaart€3
Museumkaart Gratis
journalisten Gratis
ICOM-kaarthouders Gratis
medewerkers van het Ministerie van Cultuur Gratis
Er is geen lift in het museum aanwezig.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Lalique Museum


Lalique Museum

Het Lalique Museum in Doesburg laat prachtige juwelen en glaskunst van René Lalique (1860-1945) zien. Doordat Lalique met een loep werkte is er veel symboliek in zijn werk terug te vinden. Gebruik als bezoeker zelf ook een loep en ontdek alle kleine details die in zijn werken verstopt zitten. Naast de vaste tentoonstelling van de Lalique-collectie worden er ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Deze tentoonstellingen worden vaak gewijd aan tijdgenoten als ‘Jan Toorop’ en ‘Marc Chagall’. Als bezoeker kun je een rondleiding door het museum volgen, of gebruik maken van een lezing door een conservator (alleen op afspraak).

Art Nouveau

Veel van de werken van René Lalique zijn in de ‘Art Nouveau’ stijl gemaakt. Deze stijl was tussen 1890 en 1914 op verschillende plekken in Europa populair. Binnen de Art Nouveau worden veel asymmetrische en organische vormen gebruikt, waarmee kunstenaars emoties proberen te creëren. Sierlijk gestileerde planten en bloemen, verschillende soorten vogels en libellen en vrouwenfiguren vind je binnen deze kunststroom terug. Met organische vormen worden

Tentoonstellingen

Zoals hierboven genoemd is worden er naast de vaste tentoonstelling van de Lalique-collectie ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Zo is er de tentoonstelling ‘Oosters Licht – De invloed van Japan op de Westerse kunst’.

Deze tentoonstelling toont het Japonisme; de invloeden vanuit Japan op de kunst tijdens de Art Nouveau periode. Er worden werken van beide Japanse en Europese kunstenaars getoond, zodat de overeenkomsten zichtbaar worden.

Tijdens deze tentoonstelling kun je werken bewonderen van onder andere Lalique, Mucha, Gallé, Daum, Knox, Van de Velde, Majorelle, Macintosh, Maison Vever, Fouquet, Gautrait en kunstenaars waarvan het werk bij de meeste mensen niet bekend is maar dezelfde hoge kwaliteit laat zien als de meer bekendere kunstenaars. Deze tentoonstelling is van 7 juli tot en met 17 november 2019 te bezoeken.

Lunchen

In het Lalique Museum is er ook een mogelijkheid om wat te drinken of lekker te lunchen. Binnen is er een stijlsalon en buiten vind je een prachtige binnentuin waar je van een hapje en een drankje kan genieten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum