Museum informatie

Kasteel Radboud
Oudevaartsgat 8
1671 HM
Medemblik

+31(0)227 541 960
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8
Kinderen (5 t/m 12 jaar)€5
Kleuters (0 t/m 4 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Tijdens vakanties, feestdagen, evenementen en besloten feesten kunnen de openingstijden afwijken. Op rustige dagen kan het zijn dat we eerder sluiten. Wilt u zeker zijn dat het kasteel open is? Belt u ons dan even voordat u komt! Let op! Kasteel Radboud is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beperkt toegankelijk voor minder validen. Twijfel je of een bezoek mogelijk is? Neem dan gerust even contact met ons op. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kasteel Radboud


Kasteel Radboud

In Kasteel Radboud ontdek je de geschiedenis van dit middeleeuwse kasteel. Je vindt er onder andere materialen uit de middeleeuwen. Ook zijn er diverse tentoonstellingen te bewonderen en worden er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Tentoonstellingen

Het hele jaar kun je als bezoeker verschillende tentoonstellingen in Kasteel Radboud bezoeken. Een daarvan is ‘Diederik en Diego, een geschiedenis met twee gezichten’.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de Spaanse overheerser waartegen gestreden werd door Diego Carillo de Mendoza Pimentel en Diederik van Sonoy. Diego was een Spaanse edelman, succesvol legerofficier en heeft een tijdje gevangen gezeten op Kasteel Radboud. Diederik was ook een edelman, slotvoogd van Kasteel Radboud en een watergeus. Kom bij de tentoonstelling te weten hoe deze twee mannen zich bewogen tijdens de onrustige jaren vóór de Gouden Eeuw.

Een andere tentoonstelling is de ‘Piratententoonstelling’.

Bij deze tentoonstelling kun je de dakconstructie van de zolder – dat lijkt op een omgekeerd schip – bewonderen. In het specifiek gaat het om piraten en zeehelden in West-Friesland. Kom erachter hoe deze mensen leefden en welke schatten ze allemaal mee naar huis hebben genomen!

Kinderen

Voor kinderen is er veel te doen. Zo is er voor kinderen vanaf 6 jaar een pelgrimsspeurtocht. Tijdens deze speurtocht voer je allerlei opdrachten uit. Ga opzoek naar de schatkist en verdien een beloning!

Ook voor de jongere kinderen is er van alles te doen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen een leuke puzzeltocht bijwonen. Ontdek de geheimen van het kasteel aan de hand van diverse plaatjes!

Verder is er voor kinderen van alle leeftijden een grote speelzolder. Hier kun je je bijvoorbeeld verkleden. Ook kun je er tekenen en met speelgoed spelen.

Kasteel Café

Het kasteel heeft ook een Kasteel Café waar je wat kan drinken met iets lekkers erbij. Ook kun je er lunchen of een high tea houden. Kijk voor de openingstijden op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum