Museum informatie

Jenevermuseum
Lange Haven 74
3111 CH
Schiedam

010-2469676
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (Jenevermuseum + Branderij)€12.50
Volwassenen (Branderij)€7.50
Proeverij (18 jaar en ouder)€10
Rotterdampas Gratis
Vriendenpas Gratis
Museumkaart Gratis
FEESTDAGEN Jenevermuseum is geopend op: tweede Paasdag ​ Jenevermuseum is geopend op: tweede Pinksterdag Jenevermuseum is gesloten op: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, eerste Kerstdag en tweede Kerstdag AANWEZIGHEID STOKERS Onze stokers werken op dinsdag, vrijdag en zaterdag in de Branderij. Bekijk de agenda voor aanvangstijden van de dagelijkse uitleg.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Jenevermuseum


Jenevermuseum

Het Jenevermuseum in Schiedam laat het hele proces van de jeneverindustrie zien en vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen over de geschiedenis van deze oude ambacht. Ontdek hoe jenever verbonden is aan distillateurs, de grafische sector, reclamematerialen en meer.

Tentoonstellingen

Het hele jaar door is er als bezoeker een vaste tentoonstelling over jenever te bezoeken. Het onderwerp jenever wordt hierin op een bijzondere manier tentoongesteld. Ook worden er jaarlijks diverse wisseltentoonstellingen georganiseerd.

Een daarvan is ‘1001 Jeneveretiketten – De Verbeelding van Jenever (1/2/2019)

Heel lang hebben ruim 100.000 jeneveretiketten opgeborgen gelegen in het museum, verborgen voor het publiek. In deze tentoonstelling wordt een deel van deze etiketten tentoongesteld. De etiketten zijn elk bijzonder vormgegeven en prachtig om te zien! Er zijn in deze tentoonstelling meerdere thema’s, zoals flora en fauna, export, (publieke) figuren, symbolen en meer. Ook wordt er aandacht besteed aan het drukproces van de etiketten.

Proeverij

Het museum beschikt over een Proeverij. Hier kun je zelf de smaak van jenever ervaren. Voor de Proeverij hoef je als bezoeker niet vooraf te reserveren.

Slijterij

Ook beschikt het museum over een Slijterij. Hier wordt moutwijn en jenever genaamd ‘Old Schiedam’ verkocht, die overigens in de eigen Branderij van het museum worden gemaakt. De Slijterij biedt een wisselend aanbod cadeauverpakkingen en miniaturen van Schiedamse Gins.

Museumwinkel

De Museumwinkel van het museum heeft een scala aan boeken over jenever en andere dranken. Ook zijn er verschillende jeneveralia, ansichtkaarten en cadeauartikelen te koop.

Activiteiten & Evenementen

Het hele jaar door organiseert het museum activiteiten en evenementen. Een paar voorbeelden hiervan zijn; de Nationale Museumweek, het GinFever festival, het Nederlands Jeneverfestival Schiedam, Open Monumentendag, Brandersfeesten Schiedam en het Stokersfestival.

Jeneverescaperoom De Albatros

Als bezoeker kun je in Jeneverescaperoom De Albatros op zoek gaan naar de geheime receptuur van een Schiedamse jenever. De escaperoom moet gereserveerd worden en kan per keer gebruikt worden door minimaal drie en maximaal zes personen. De minimale leeftijd is 18 jaar. Per groep bedragen de kosten €120.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.